Törzsasztal 07.10.13.

Törzsasztal 07.10.13. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.10.13-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazinunk legújabb adását látják. A borászat és a gasztronómiai mai műsorunkban is igazán vegytisztán, másképpen mondva karakteresen és hangsúlyosan fog megjelenni. Mai témakínálatunk egy rangos borfesztiválra és a gasztronómia egyik talán legfontosabb elemére, a kenyérre összpontosul.
Október 5-e és 7-e között zajlott hazánk legkiválóbb vörösbortermő vidékének hagyományos és igen rangos rendezvénye, a Villányi Vörösbor Fesztivál. Érdekes és színes riportfilmet készítettünk a helyszínen, melyből most csak három nevet emelek ki: Tiffán Ede, Heilig Gábor és Eszményi Viktória.
Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa, e-havi kiselőadásának témájául a mindennapi kenyerünket választotta, mely mindörökre egybeforrott a magyar étkezési kultúrával.

 

Barta László gasztrotörténet - A KENYÉR

Bár a kenyérnek a világ gasztronómiájában közel sincs akkora jelentősége, szerepe, mint Magyarországon, túlzás nélkül állíthatjuk igen hangsúlyos, és elengedhetetlen része az étkezés kultúrtörténetének. Magyarországi szerepét és jelentőségét azonban Barta László mai, néhány perces előadásában is csak érinteni tudja a terjedelmi korlátok miatt. Én itt most elöljáróban csak arra utalnék, hogy a magyar ember számára a kenyér jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a világon talán csak mi ünnepeljük az új kenyér születését.

 

Villányi Vörösbor Fesztivál - Interjúk: Heilig Gábor és Eszményi Viktória, Tiffán Ede

A villányi borvidék szakmai és idegenforgalmi szempontból is hazánk egyik legfontosabb borvidéke, számtalan neves, mondhatni sztár borásszal. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy a Villányi Vörösbor Fesztivál hatalmas tömegeket vonz a településre minden évben. Október első hétvégéjén mi is ellátogattunk Villányba, ahol több neves helyi pincészet tulajdonosával készítettünk interjút.
Riport összeállításunk első részében az egyik nagyágyúval, Tiffán Edével és a népszerű zenész házaspárral Heilig Gáborral és Eszményi Viktóriával beszélgettem. A velük készült teljes interjút egy későbbi adásunkban és persze az interneten a www.torzsasztal.com oldalunk sztárinterjúk rovatában láthatják. Később kerül még adásba a Gere Zsolttal és a Szende Gábor borászokkal készült interjúnk is. Következő riport-összeállításunkban a messzeföldön híres szüreti felvonulás hangulatát is igyekszünk megidézni.

 
InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés