Törzsasztal 07.10.27.

Törzsasztal 07.10.27. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.10.27-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm valamennyi kedves nézőnket. A következő félórában Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin legfrissebb adását látják.
A mai alkalommal két neves szegedi vendéglátós szakember játssza a főszerepet műsorunkban. Egyikük a témát gyakorlati oldalról, míg másikuk inkább elméleti oldalról közelíti meg.
Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács ezúttal egy igen sokoldalú desszert kompozíciót mutat be nézőinknek a Fehértói Halászcsárdában. Lesz túrós lepény, túrógombóc és habos mákos palacsinta.Tóth Mihály a Szent István étterem tulajdonosa túl azon hogy megálmodott és létrehozott egy szép éttermet azért is figyelemreméltó vendéglátós mert korábbi munkájának köszönhetően sokfelé járt a világban bejárta és sok nemzet konyháját megismerte.

 

Videórecept: Frank Sándor vegyes desszert kompozíciót készít

A tálalás fontossága minden ínyenc számára alapvető a gasztronómiában, hiszen a fogások ízléses díszítése még hétköznapjainkon is növeli az asztali örömöket. Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács a mai adásban a Fehértói Halászcsárda teraszán egy menüsor méltó befejezését mutatja be nekünk - kiderül, milyen jól megfér egymás mellett, egy tányéron a forró és a hideg: habos-mákos palacsintát tálal forró meggymártással, szatymazi túrós lepényt pálinkás baracklekvárral kísérve, és nem utolsó sorban a túrógombóc és egy hideg desszert méltó kísérőjeként friss gyümölcsöket is láthatunk a tányéron.

 

Portrésorozat: Tóth Mihály, a Szent István Étterem, Borozó tulajdonosa

Vendéglátós portrésorozatunk mai részében egy szegedi szakemberrel ismerkedünk meg, akinek a tevékenységével a nagyközönség csak mostanában ismerkedhetett meg. Aki az elmúlt esztendő során megfordult a felújított és megszépült Szent István téren, láthatta hogy egy új étterem nyílt a tér sarkán. Ismerjék meg a tulajdonost, Tóth Mihályt, aki ezen túlmenően azért is került műsorunk érdeklődési körébe, mert a vendéglős korábban másfél évtizedet dolgozott tengerjáró hajón és szinte az egész világot bejárta és sok nemzet konyhájával megismerkedett.

 
InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés