Törzsasztal 07.11.10.

Törzsasztal 07.11.10. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.11.10-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Borászat, gasztronómia, vendéglátás. E-három fogalom köré csoportosul a Törzsasztal mai adás is, mint ahogy ezt régi nézőink már megszokhatták.
Mai műsorunkban elsőként Barta László, az algyői halászcsárda tulajdonosa egy újabb neves magyar író gasztronómiai kapcsolatait vizsgálja, előadásának főszereplője Jókai Mór.
A közelmúltban a villányi borfesztiválon jártunk, ahol neves helyi borászokkal készítettünk interjút, mai műsorunkban Szende Gábor és Gere Zsolt következik.

 

Barta László gasztrotörténet: Jókai Mór és a gasztronómia

Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa nemcsak munkája kapcsán foglalkozik a magyar gasztronómiával, de szabadidejében szívesen kutatja étkezési kultúránk történelmi és irodalmi vonatkozásait is. Mindenképpen úttörő feladatot vállalt magára akkor is, amikor egy újabb magyar író, Jókai Mór gasztronómiai vonzalmáról gyűjtött össze érdekes információkat.
A következő percekben azt is megtudhatják, hogy a vendéglátásnak milyen szerepe volt annak, hogy Jókai író lett és nem ügyvéd.

 

Villányi Vörösbor Fesztivál - Interjúk: Szende Gábor, Gere Zsolt

Október elején tartották hazánk egyik legrangosabb borászati rendezvényét, a Villányi Vörösbor Fesztivált. Egy hónappal korábbi adásunkban már láthattak egy ott készült riportot, benne Tiffán Edével. A mai alkalommal két újabb, szintén neves és elismert villányi borászat képviselőjével, Szende Gáborral és Gere Zsolttal folytatjuk a sort.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés