Törzsasztal 07.11.24.

Törzsasztal 07.11.24. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.11.24-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Tisztelettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és gasztronómiai magazinunk kedves nézőit.
Legújabb adásunk, követve műsorunk hagyományait egy kitűnő ételről és a hozzávaló borról gondoskodik, sajnos csak elméleti szinten, de remélem sokuk számara az elmélet, a gyakorlatot fogja majd megalapozni.
Az elmélet pedig két fő részre tagolódik: Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a Fehértói Halászcsárda tulajdonosa egy kemencében sült étel elkészítési módjával, receptjével ismerteti meg Önöket. A borról pedig borszakértőnk Pelle László gondoskodik, aki a borkészítés technikai és gyakorlati tudnivalóiról fog beszélni.

 

Videórecept: Frank Sándor egy kemencés ételt, Tepsis rakott harcsát készít

Frank Sándor mesterszakács nemcsak a receptek terén képes havonta egyedi újdonságokkal előrukkolni, de a műsorunkat látványában, feelingjében, és jellegében is képes feldobni valami újdonsággal, különlegességgel időről-időre. A nyáron még a csárda hangulatos teraszáról jelentkezett, most pedig az ősz és lassan a tél beköszöntével egy kicsit beljebb húzódunk a jó meleg kemence mellé. Persze a csárda vadonatúj kemencéje nem elsősorban a melegedést, hanem a vendégek ízlelőbimbóit szolgálja. Sándor néhány hónapon keresztül kimondottan kemencében süthető ételek receptjeit fogja bemutatni Önöknek, melyek végszükség esetén, kemence híján lerniben is elkészíthetőek. De ha valaki ragaszkodik a kemencés ízekhez, az tudja mi a teendő, én ezt nem mondhatom ki, hisz ez nem a reklám helye.

 

Pelle László borkurzus 3. rész: a hagyományos borkészítés

Akik rendszeresen nézik műsorainkat és kedvelik a szép borokat, azok bizonyára már sokat tudnak a borkészítés technológiájáról. Pelle László borszakértő mini borkurzusában ezt annyival tudja megtoldani, hogy rendszerbe szedve, a laikusok számára is érthetően tárja elénk azt a meglehetősen bonyolult, összetett folyamatot, melynek segítségével a szőlőből bor lesz.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés