Törzsasztal 07.12.08.

Törzsasztal 07.12.08. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.12.08-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazinunk 109. adását látják. Mai műsorunkban ugyan a bor egy kicsit háttérbe szorul, bár a gasztronómiának és vendéglátásnak természetesen a bor is részét képezi. Következő adásunkban azonban már kóstolni is fogunk két kitűnő villányi bort. De most lássuk a mai kínálatot.
A gasztronómia magyarországi történetének igen fontos momentuma az Újházy tyúkhúsleves, Barta László soron következő kiselőadásából most azt is megtudhatják, hogy miről egészen pontosan kiről kapta nevét ez a hungarikum számba menő étel.
Igen rangos szakmai rendezvénynek adott otthont a közelmúltban a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi iskola. A 10. Hansági Ferenc Emlékversenyen mi is jelen voltunk kameránkkal és mai műsorunkban beszámolunk az eseményről.

 

Barta László gasztrotörténet: Újházy Ede és a róla elnevezett Újházy tyúkhúsleves

Barta László az Algyői halászcsárda tulajdonosa néha bizonyára sajnálja, hogy az étterem jellegéből fakadóan a hal mellett más magyaros finomság nem igen fér meg az étlapon. Bár az Újházy Tyúkhúsleves úgy érzem kivétel, legalábbis előrendelés esetén. Ezt abból gondolom, hogy László mély átéléssel tud beszélni erről a hungarikumról. Ezt rögtön önök is halhatják, hisz mai kielőadásában az Újházy tyúkhúsleves történetével és eredetével ismerteti meg nézőinket.

 

10. Hansági Ferenc Emlékvereseny összefoglaló

Hogy milyen színvonalú vendéglátással, kiszolgálással találkoznak az étterembe betérő vendégek, nagymértékben múlik azon, hogy a személyzet milyen szakmai kvalitásokkal és elkötelezettséggel rendelkezik. Szerencsés esetben egy tanuló mindezt már az iskolában elsajátítja. A Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskolában mindent megtesznek ennek érdekében. Ezt a célt szolgálja többek között az iskola névadójáról elnevezett, az idén már tizedik alkalommal megrendezett, nemzetközi részvétellel zajló szakmai megmérettetés, emlékverseny.

 


InterStat.hu
Pin It
©2023 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés