KOCCINTÁS 2020 és a 10. Magyar Bor Napja - 4.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Vajdahunyadvár, 2020. augusztus 29. 18 óra

Koccints magyar borral a magyar borért!

A Magyar Bor Napja és a Koccintás verseny a legkedveltebb borvidéki település címéért szervezett rendezvénysorozat záró eseménye

A BorÉRT Borturisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével 2020. augusztus 29-én, szombaton rendezi a 10. Magyar Bor Napja és a KOCCINTÁS 2020 záróeseményét a városligeti Vajdahunyadvárban. Az érdeklődőket a résztvevő borászatokkal, kézműves élelmiszer előállítókkal egy közös koccintást követően termékbemutató és vásár várja a román épület Kerengőjében.

A rendezvény 18 órakor boros flashmobbal, egy nagy közös koccintással kezdődik. A koccintásra emelt poharak a történelmi falak között az összetartozást jelentik. Ezt követi a borvásár és a kézműves termékek kóstolója.

 

BorFlashmob kiállítók

Ars Vinaria Kft.

Bibok Pincészet Kft.

Galambos Pincészet és Vendégház

Garai Pince

Juhász René

Kis Tamás

Koch Borászat/VinArt Pincészet

Kováts pincészet

Kőhegybor Kft.

Kránicz Borház

Polgár Pincészet Villány

Rubin borászat

Simonfay Borkúria

Sümegi Dragan, Daru Déli Dűlő Bor birtok

ViMaVin Pincészet

Zsadányi Pincészet

 

Külhoni magyar borászok

Horvátország (Délvidék)

Szabó Attila

Hugyik Imre

Kováts Attila

Szlovákia (Felvidék)

Palik László

Szlovénia (Muravidék)

Csentei Szőlőtermelők Egyesülete

A Magyar Bor Napja és a KOCCINTÁS a közös cselekvésről és a közösség építéséről szól. Célja közös élményt adni az embereknek, segíteni a borturizmus fejlődését, borvidéki településeink megismerését, a mindig izgalmakat rejtő pincék felfedezését.

A KOCCINTAS.HU 2011 óta szervezi a magyar borvidéki települések közös országos bemutatkozását, a Magyar Bor Napját és a Koccintás versenyt. A 10. jubileumi esemény megrendezését a járványügyi helyzet jelentősen átírta. Alkalmazkodva a körülményekhez, az előírásokhoz, ezúttal az egy hétvégére koncentrált esemény helyett számos kisebb létszámú koccintást ösztönöztek a szervezők. Az eseménysorozat záró rendezvénye lesz augusztus 29-én a Vajdahunyadvárban.

Ma különösen fontos szerepe van annak, hogy a vásárlók és a termelők közvetlen kapcsolatba kerülhessenek egymással. Ehhez biztosít kiváló lehetőséget a rendezvény, hozzájárulva a vidéki turizmus erősödéséhez, a helyben történő értékesítés növekedéséhez. A borászok mellett kistermelők mutatják be portékáikat egy válogatott vásári kínálatban, ahol a nagyközönség megismerkedhet a kiállítók boraival, gasztronómiai és egyéb termékeivel, turisztikai szolgáltatásaival.

Külön színfoltot ad a Kárpát-medencei borászatok bemutatkozása a kísérő gasztronómiai kóstolókkal.

A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter, szakmai védnöke Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke.

Szakmai együttműködő partner a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

 

Pin It

Megtöltötték a furmintkedvelők a Köveskáli Gasztrofalut - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Megtöltötték a furmintkedvelők a Köveskáli GasztrofalutBorokra hangolt menüsorok, szakmai előadások, beszélgetések és az ország legizgalmasabb furmintjai kedvéért harmadszor gyűltek össze a borkedvelők a gasztrofaluként is ismert Köveskálon.

Két évvel ezelőtt helyi borászatok és vendéglátóhelyek összefogásából született meg a Köveskáli Furmint Napok ötlete. Az immár harmadik alkalommal megrendezett esemény nemcsak a furmintokra kívánja felhívni a figyelmet, hanem arra is, hogy az egész nyáron telt házas Köveskál télen is nyitott ajtókkal várja a látogatókat.

Pin It

Ötven séf, ötven történet az idei Gourmet Fesztiválon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Ötven séf, ötven történet az idei Gourmet FesztiválonMájus 21. és 24. között az ország legjobb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai sorakoznak fel a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon, a már megszokott helyszínen, a Millenárison, a korábbinál is nagyobb területen. A korábbi évek étel- és alapanyag-tematikái után idén a szervezők egy kulcsszót, az „örökséget” választották a fesztivál központi témájának, azzal a céllal, hogy az emblematikus fogásaik mellett a kiállító éttermek séfjei személyes ízeket, ételeket, izgalmas történeteket vegyenek majd elő.

Pin It

A Millenáris Parkban mutatkozik be a magyar kávés szakma - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

A Millenáris Parkban mutatkozik be a magyar kávés szakmaÖtven kiállító kávéi, kiegészítői és egyéb termékei, barista bajnokságok és tizenkét kísérőprogram várja a 11. KávéBár Bazár közönségét hétvégén a Millenáris park B csarnokában. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával több százféle kávét, ezek mellett pedig borokat, söröket, párlatokat és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak a standokon. A belépő mellé egy újrahasznosított kávéspohár is jár a korlátlan kóstoláshoz – közölték az MTI-vel a szervezők.

Pin It

Hunguest-sikerek a Bocuse d'Or hazai döntőjén - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d'Or döntőjén. A Sirha Budapest Desszert Versenyén Vaszilovics Ádám (Hunguest Hotel Pelion) és Szőke Adrienn (Hunguest Hotel Helios) cukrászok szintén ezüstérmet szereztek. A magyar Bocuse történetének talán legkiélezettebb versenye zajlott szerdán Budapesten, hiszen 6 profi csapat indult a dicsőségért, kettő Michelin-csillagos szakmai sztár is szerepelt a mezőnyben. Mint arról korábban beszámoltunk, a több mint 5 órás megmérettetésen végül Veres István, a budapesti Babel étterem séfje nyerte a nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, így ő képviselheti az országot a Bocuse d'Or májusi európai válogatóján.

Pin It

©2020 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés