Törzsasztal 08.12.06.

Törzsasztal 08.12.06. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.12.06-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket, Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin legújabb adását látják. Mai műsorunk rövid tartalomismertetője mindössze három szó: Pálinka, bor és vendéglátóipari szakképzés. Most pedig nézzük, mit takarnak a kulcsszavak.
A közelmúltban a Művészetek Palotájában tartották az első pálinka gálát, ahol hazánk legjobb 19 pálinkakészítő vállalkozása mutatkozott be.
November végén rendezték meg a 12. Hansági Ferenc emlékversenyt a neves vendéglátós szakemberről elnevezett vendéglátóipari iskolában.
Ellátogattunk Somodi Sándor ásotthalmi borász pincéjébe, ahol az ide termésről és a jövő kilátásairól beszélgettünk.

 

Első alkalommal került megrendezésre a Pálinka Gála - Gráf József a magyar pálinkáról

Tíz, tizenöt évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna egy előkelő vacsorán, fogadáson, banketten a skót whiskyk, francia konyakok mellet a magyar pálinka. Jelentős minőségi fejlődésre is szüksége volt az azóta hungarikummá minősített pálinkának ahhoz, hogy ez a helyzet gyökeresen megváltozzon, és még egy igen elegáns gálaestet is rendezzenek a legjobb pálinkafőzdéknek a budapesti Művészetek Palotájában.

 

XII. Hansági Ferenc Emlékverseny a Hansági Ferenc Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában

Immár 12. alkalommal rendezték meg az alföld legrangosabb vendéglátipari szakmai versenyét a szegedi, Hansági Ferenc Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában. Az egész hetes program sorozat, mely a Hansági Ferenc Emlékverseny nevet viseli, a szakmai programok mellett többek között az egészséges életmódra nevelést is kiemelt céljai közé sorolta.

 

Somodi Sándort az idei termésről, és az újdonságokról kérdeztük

Rendszeres, borbarát nézőink már tudják, és talán el is várják, hogy ilyenkor ősz végén, tél elején ellátogassunk jó barátunkhoz Somodi Sándor ásotthalmi borászhoz. Akik ismerik és kedvelik kiváló homoki borait, azok érthető módon kíváncsiak arra, hogy mi újság a kis erdőszéli pincészetben, milyen lett az idei termés, milyen újdonságokra számíthatunk a közeljövőben. Nos azonnal kiderül.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés