Törzsasztal 08.10.25.

Törzsasztal 08.10.25. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.10.25-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Köszöntöm kedves nézőinket, ismét új műsorral jelentkezik a Törzsasztal, Borászati és Gasztronómiai Magazin. A ritmus a már megszokott, de természetesen ezúttal is új dallamok vegyülnek a borászat és gasztronómia által életre keltett melódiába.
Remélem, nem találják túlságosan giccsesnek az iménti metaforát, akik hozzám hasonlóan rabjai a gasztronómia nyújtotta élvezetnek biztosan nem.
Azok a bizonyos dallamok? Frank Sándor mesterszakács Roston sült karajt készít libamájjal, ez szerintem a vegetáriánusok kivételével mindenki számára jól hangzik.
A borbarátok számára legalább ilyen kellemes a borospohár csendülése, főleg ha abban olyan jófajta villányi bor található, mint amit többek között a Vylyan pincészetben készítenek. Riportfilmet készítettünk az említett borászatban ahol ott jártunkkor is javában zajlott a szüret.

 

Videórecept: Roston sült karaj készít hízott libamájjal, kapros, paradicsomos rizzsel töltött sült paprikával

Frank Sándor mesterszakács a Fehértói Halászcsárda teraszán még a nyáron készítette el, ma bemutatásra kerülő receptjét. Akkor még nyár volt, és se híre, se hamva a libamáj mizériának, ezért is választotta nyugodt lelkiismerettel alapanyagul a libamájat. Igaz, fontos összetevő még a karaj és sok egyéb hozzávaló. A libatömés kérdésben, inkább nem foglalnék állást, remélem, nem borzoljuk túlságosan a kedélyeket. Kérem most inkább a gasztronómiai élményekre, koncentráljunk.

 

Villányi Vörösbor Fesztivál - Vylyan Pincészet

A szüret a szőlőtermelők, borászok életében mindig fontos és izgalmas esemény. Ebben az időszakban dől el jelentős mértékben, hogy milyen lesz az adott évi termés, a belőle készülő borok. A közelmúltban, Villányban jártunk és ellátogattunk a Vylyan Pincészet szőlőbirtokára, hogy saját szemünkkel is lássuk, milyen lett a termés, hogyan zajlik a szüret. A kommentárt már inkább meghagyom Ipacs Szabó István főborásznak.

 

Somodi Sándor és Dukai László vacsorára  pulyka steak fogyaszt grillezett zöldségekkel, hercegnőburgonyával és 2004-es Ásotthalmi Chardonnay

A borok és ételek harmóniájáról Somodi Sándor ásotthalmi borász és Dukai László a Szeged Étterem üzletvezetője igazán autentikus közegben, terített asztal mellett, vacsora közben beszélgetnek. Remélve, hogy nemcsak Ők érzik jól magukat, de Önök is hasznos ismerethez jutnak az ételek és a bor viszonyával kapcsolatban.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés