Törzsasztal 08.10.11.

Törzsasztal 08.10.11. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.10.11-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin 129. adást látják. A következő félórában, amennyiben velünk tartanak, mindenféle földi jóval elhalmozzuk Önöket, amit az erdők és a villányi szőlőbirtokok kínálnak az ínyenceknek.
Az erdőből a vaddisznó és az őzlábgomba származik, melyből az Illés Panzió Stüszi Vadász Étterem tulajdonosa és séfje egy kitűnő vaddisznó szűzérmét készít őzlábgombával.
Sok hasznos információhoz juthatnak a villányi hegyoldalak levével kapcsolatban, hisz a közelmúltban a Villányi Vörösbor Fesztiválon jártunk, ahol a legkiválóbb pincék boraival ismerkedtünk. Riportot készítettünk ugyanis Bock Józseffel, Gere Zsolttal és Tiffán Zsolttal.

 

A Stüszi Vadász Étteremben Illés Németh István és Szabó István Vaddisznó szűzérmét készít őzlábgombával

A vadétel régen igazi kuriózumnak számított, hisz nem volt könnyű hozzájutni. Most nyilván nem a vadászokra, esetleg orvvadászokra gondolok. Persze a vadételekkel kapcsolatban még ma is sokan fenntartásokkal viseltetnek. Ennek az is oka lehet, hogy még nem kóstoltak igazán finom vadételt, olyat például, mint amit a következő percekben Illés Németh István és Szabó István készít a Stüszi Vadász Étteremben. A legfontosabb alapanyagok a vaddisznó szűzérme és az Őzlábgomba. Isteni kettős fog ezekből születni, biztosan tudom hisz kóstoltam.

 

Villányi Vörösbor Fesztivál - Bock József, Tiffán Zsolt, Gere Zsolt

Hazánk egyik legjelentősebb borvidéke, Villány, sokfelé képviselteti magát az ország különböző borfesztiváljain, számukra mégis a Villányi Vörösbor Fesztivál a legkedvesebb. Érthető hisz a városnak sajátságos, semmihez nem hasonlítható hangulata van. Ráadásul a fesztivál három napja alatt nemcsak a főtéren felállított bódékban kóstolgathatnak a vendégek, de a helyi pincékben azt is megnézhetik, hogy hogyan készülnek a kitűnő villányi borok. Következő riport-összeállításunk a november első hétvégéjén megrendezett fesztiválon készült és megszólal benne Bock József, Tiffán Zsolt és Gere Zsolt.

 

InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés