Törzsasztal 08.09.27.

Törzsasztal 08.09.27. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.09.27-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Köszöntöm kedves nézőinket. Ismét új műsorral, szám szerint a 128. adásával jelentkezik a Törzsasztal, Borászati és Gasztronómiai Magazin. Ez alkalommal is kellemes és szép témákat kínálunk a következő fél órára, mert abban nyilván egyetértünk, hogy az evés-ivás nemcsak kellemes, de jó esetben esztétikai élményt is nyújt. Gondoljunk csak egy szépen megterített asztalra vagy egy ízléses, kreatív tálalásra. Nos ebben ma sem lesz hiány, hisz Frank Sándor mesterszakács a Fehértói halászcsárda teraszán egy nemcsak finom, de igazán ízlésesen tálalt ételt fog készíteni, ez pedig nem más, mint a sonkába göngyölt, grillezett nudli. Szintén ízlésesen terített asztal, finom étel és szép bor játssza főszerepet Somodi Sándor borász és a Szeged Étterem közös étel és borkóstolóján.

 

Videórecept: Frank Sándor sonkába göngyölt, grillezett nudlit készít medvehagymás gombával

Ha azt mondom nudli, valószínűleg kevesen jönnek izgalomba, hisz mindenkinek egy egyszerű, hétköznapi étel jut eszébe. Ettől persze nagyon sokan kedveljük a nudli különböző válfajait, ünnepi asztalra azonban aligha tálalnánk. Legalábbis hagyományos formában, hisz Frank Sándor sonkába göngyölt, grillezett nudlija megfelelő tálalásban már igazán a vendéglátó büszkeségére válik még jeles alkalmakkor is. A következő recepthez szükség lesz néhány alapanyagra, de mint már sejtik, a mák nem szerepel a listán.

 

Somodi Sándor és Dukai László vacsorára kacsasültet fogyaszt aszalt szilvás párolt káposztával, burgonyakrokettel és Csongrádi Kékfrankos Rosé-val

Műsorunk nézőinek már aligha kell bizonygatnom, hogy egy vacsora során mennyire fontos a feltálalt étel és a mellé kínált bor harmóniája. A megfelelő párosításhoz azonban már elkel némi elméleti és gyakorlati ismeret, tapasztalat. Szerencsére Somodi Sándor ásotthalmi borász és Dukai László a Szeged Étterem üzletvezetője nincs híján az ilyen jellegű tapasztalatnak. Egy borvacsora apróján ezen ismereteiket is megosztják Önökkel a következő percekben.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés