Törzsasztal 08.11.08.

Törzsasztal 08.11.08. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.11.08-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin 131. adását látják. Csúcsgasztronómia és csúcsborászat. Ez a két szó jutott eszembe műsorunk mai kínálatával kapcsolatban. Bár lehet kissé fellengzősen hangzanak ezek a jelzők, de mégis! Önök hogyan neveznék azt, amiről ma fog beszélni Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa, nevezetesen a fúziós konyhát és a molekuláris gasztronómiát. Ez így elsőre kissé ijesztőnek is tűnhet, de az előadás végére ígérem minden a helyére fog kerülni. Az viszont minden vitán felül áll és polgárjogot nyert vélekedés  a borkedvelők körében hogy Polgár Zoltán pincéje a csúcsborászatok közé tartozik. Vele is láthatnak egy interjút. A maga nemében a csabai kolbász szintén hungarikumnak számít, csakúgy, mint a csabai kolbászfesztivál. Ennek idei eseményeiről is láthatnak egy összeállítást.

 

Barta László előadásának témája a fúziós konya és a molekuláris gasztronómia

Remélem, nem sértek meg senkit azzal a kijelentésemmel, hogy a magyar gasztronómiai ízlés kissé konzervatív. Lehet, hogy ez a megállapítás nem túlságosan tudományos és sokan vitába szállnak ezzel. Én mindenesetre azt mondom, hogy aki ezt nem így látja, az nyisson Magyarországon egy fúziós konyhát, vagy próbálkozzon a molekuláris gasztronómiával. Hogy mi is ez pontosan, rövidesen megtudhatják Barta László soronkövetkező előadásából. Ezt hallva én mindenesetre sajnálom, hogy nekünk főleg itt helyben, vidéken még esélyünk sincs arra, hogy ilyen különlegességeket kóstoljunk.

 

Villányi Vörösbor Fesztivál - Polgár Zoltán

Nem tudom, Polgár Zoltán villányi borásznak mi a véleménye az olyan különleges konyháról és ételekről, amiről korábban Barta László barátom beszélt. Az biztos, hogy a hazai éttermek kínálata nem okoz gondot számára, a csabai kolbászhoz és a villányi szürke marhához jól illenek borai, de feltételezem, hogy igen széles kínálati palettájáról a fúziós konyha egyedi íz világa mellé is tudna illő bort kínálni. A Villányi Borfesztivál idején jártunk a pincészetben és ott készítettük a most látható riportot.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés