Törzsasztal 08.05.03.

Törzsasztal 08.05.03. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.05.03-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Kérem, töltsék velünk a következő fél órát, mely a borászat, gasztronómia, vendéglátás és az idegenforgalom jegyében telik, hisz ez a Törzsasztal legújabb, 119. adása.
Szerencsére manapság az egész évben, számtalan gasztronómiai program és rendezvény közül válogathatunk, de így tavasszal még inkább felgyorsulnak az események.
A disznótorok szezonján már ugyan túl vagyunk, azért a Gyulai böllérfesztiválon még szippantottunk egy mélyet a frissen sült kolbászok és hurkák illatából. Ezután pedig besétáltunk a Gyulai Pálinka Fesztivál helyszínére, ahol ismét szippantottunk a jóféle hungarikum különféle változataiból.
Többek között erről is beszámolunk mai műsorunkban és még arról is, hogy a szervezők már megkezdték a XII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál előkészületeit és bár az esemény majd csak szeptember elején kerül sor, az érintettek is jól teszik, ha már most elkezdik a gyakorlást, legalábbis ha majd nem akarnak szégyent vallani a Tisza parton. Barta László ezúttal a halászlé egyik legfontosabb alapanyagáról, a fűszerpaprikáról fog beszélni.  Szóba kerül még Szeged napja ünnepségsorozat és a Szegedi Borfesztivál, valamint a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi iskola szerepvállalása a Világörökség oktatásában.

 

Gyulai Böllér Fesztivál és IX. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál és Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny - összefoglaló

Április 18-a és 20-a között tartották a Gyulai Böllér Fesztivált és a IX. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyt. Hogy mi köze a kettőnek egymáshoz? Nos, aki már járt igazi falusi disznótorban, az  pontosan tudja hogy pálinka nélkül nincs disznóvágás. A rendezvényen a jóféle hurka, kolbász mellé hazánk legkiválóbb pálinkáiból kóstolgathatott a nagyérdemű.

 

Gasztrotörténet: Barta László a XII. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra készül, előadásában a halászlé egyik legfontosabb kellékéről, a paprikáról beszél

Szeptember 4-e és 7-e között rendezik a XII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivált. Az időpont még távolinak tűnhet, de a szervezők már gőzerővel dolgoznak azon, hogy az idei rendezvény még a tavalyit is túlszárnyalja. Akik főzőtudományukkal igyekeznek elkápráztatni a zsűrit és a barátokat, azok is jól teszik, ha már elkezdik a felkészülést. Ebben igyekszünk mi is a segítségükre lenni Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosának segítségével, aki a következő hónapokban elméleti és gyakorlati ismereteket igyekszik átadni. Ezúttal az egyik legfontosabb alapanyagról, a paprikáról fog beszélni.

 

Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola - UNESCO világörökség projekt

Az UNESCO által menedzselt világörökség projekt szorosan kötődik az idegenforgalomhoz. A Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola vezetése szintén szívügyének tekinti hazánk, és persze a világ természeti és épített örökségének védelmét, népszerűsítését. Ráadásul az itt végző diákok a vendéglátás és idegenforgalom területén majd a gyakorlati életben is szoros kapcsolatban fognak állni ezzel a területtel. Az Unesco és az oktatási intézmények együttműködési lehetőségeiről tanácskoztak a közelmúltban, a Hanságiban.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés