Törzsasztal 07.04.14.

Törzsasztal 07.04.14. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.04.14-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Virtuális törzsasztalunk ismét roskadozik a sok érdekes téma alatt, így hát indulhat borászati és gasztronómiai magazinunk legújabb adása.
Hogy mik ezek a bizonyos érdekes témák? Nos, Barta László az algyői Halászcsárda tulajdonosa ezúttal egy látszólag nagyon hétköznapi témát választott, a sóról fog beszélni, de ugye senkinek sem kell bizonygatnom, hogy milyen fontos dologról van szó.
Csongrád megyében járt a közelmúltban egy finn mesterszakács, aki nem mellesleg a finn gasztronómiai szövetség elnöke. A Fehértói Halászcsárdában két finn ételspecialitást mutatott be és ismerkedett a szegedi halételekkel.
Interjút láthatnak még Tőkés László királyhágó melléki református püspökkel és Ihos József humoristával, mindenki Kató nénijével. A téma mi más lenne, mint a jó borok.

Érdekességek napjaink leggyakrabban használt ételízesítőjéről, a sóról (Barta László előadása)

A gasztronómia, az étkezés kapcsán ritkán kerül szóba a só, kevéssé elegáns ételízesítő, mint mondjuk a gyömbér vagy a bazsalikom, sokszor még sóra sem méltatjuk. Ennek ellenére a jelentőségét, fontosságát aligha kell bizonygatnunk, hisz ha sótlan az étel rögtön a sótartó után nyúlunk és étel szinte elképzelhetetlen só nélkül. Régen, de gyakran még ma is emberek izzadtságos, kemény munkája árán jut el a konyhákba. Megérdemli tehát, hogy Barta László egy önálló előadást szenteljen a sónak.

XII. Nemzetközi Kadarka és Rosé Borverseny Kiskőrös - Interjú Tőkés Lászlóval és Ihos Józseffel

Két férfi egy eset. Tőkés László királyhágó melléki református püspök és Ihos József népszerű humorista. A két embernek látszólag nem sok köze van egymáshoz, ami mégis összeköti őket az egy esemény, a Kiskőrösi Kadarka borverseny és a bor, a borkészítés iránti tisztelet. Mindketten megtisztelték jelenlétükkel a rangos borversenyt és élve az alkalommal a Törzsasztal nézőit is megismertetjük a két neves személyiség eddig kevéssé ismert arcával.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés