Törzsasztal 07.03.31.

Törzsasztal 07.03.31. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.03.31-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Köszöntöm kedves nézőinket. Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai magazin legújabb adását látják. Kérem, töltsék velünk a következő félórát, hisz ezúttal is különleges kulináris élmények várják Önöket. Persze csak akkor, ha szeretik a finom ételeket és jó borokat, hisz ezekben nem lesz hiány ezúttal sem.
Receptajánlónkban Frank Sándor mesterszakács rákot fog sütni, mindenféle finomsággal körítve, borajánlónkban pedig Pelle László a Tiffán Pince egyik zászlós borát mutatja be.

 

Receptajánló - Rákfarok különleges, egyedi bundában sütve vegyes salátával

Frank Sándor Venesz díjas mesterszakács a Kiszombori Rónay Kúria étteremben ezúttal egy olyan alapanyagot választott, mely magában hordozza a halakra jellemző összes pozitív tulajdonságot, fehérjedús, kalóriaszegény és könnyen emészthető. A halnál azonban egy ritkább és különlegesebb csemegéről, a rákról van szó. Egészen pontosan rákfarokról, mely egy speciális bundában fog kisülni és a hozzáillő zöldségköret sem marad el. A pontos elkészítési technológiát azonban inkább mondja el Frank Sándor és Faragó Sándor. Ha egyébként rendelkeznek saját, egyedi rák receptekkel nagyon szívesen fogadnánk, ezeket el is helyeznénk weboldalunkon és a legkreatívabb és legszorgalmasabb nézőinket egy-egy Frankóságok recept DVD-vel jutalmaznánk.

Borkóstoló Pelle Lászlóval - Tiffán Ede Carissime Cuvée

Borkostoló sorozatunkban hazánk legjobb pincészeteinek kínálatából válogatunk hónapról-hónapra Pelle László barátom segítségével. Ezúttal a választásunk ismét egy nagyágyúra Tiffán Edére esett, akit a szakma és a borkedvelő közönség is hazánk első három legjobb borásza közé sorol. Ennek a most következő kóstolónak annyi a szomorú vonatkozása, hogy saját gyűjteményem egyik legféltettebb kincse esett áldozatul, hisz az adott évjáratból már magának a termelőnek sincs eladó tétele. Mindenesetre egy nagy élményben volt részünk és vigaszképpen a Carissime Cuvée későbbi évjáratai is hasonló élményt ígérnek.

 

Pin It
©2023 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés