Törzsasztal 07.03.17.

Törzsasztal 07.03.17. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.03.17-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Ha megtisztelnek bennünket érdeklődésükkel, és ránk szánják a következő félórát, akkor a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin legújabb, szám szerint 91. adását látják. Ahogy már megszokhatták, ezúttal is egy rövid sétát teszünk a gasztronómia világába.
A két legfontosabb állomás az Algyői Halászcsárda, ahol Barta László, előadásában Petőfi Sándor gasztronómiai kapcsolatait igyekszik felderíteni.
A másik pedig Keszthely, ahol a Cserszegi fűszeres szülőatyjával, Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítővel készítettünk interjút, ennek ma a második részét láthatják.

 

Barta László Gasztrotörténeti előadásában Petőfi Sándor gasztronómiához fűződő viszonyáról beszél

Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa korábbi előadásaiban már foglalkozott nagy íróink, költőink gasztronómiai kötődéseivel, ami már csak azért is indokoltnak tűnik, mert legtöbbjük, ha nem is volt mindegyikük szakavatott gurman, a finom ételeket, a gasztronómiai élvezeteket nem vetette meg. A vendéglátás közegében is otthonosan mozogtak és munkásságuk is jelentős mértékben táplálkozott az éttermek, kocsmák, csárdák világából, hangulatából. Tökéletesen ráillik ez a meghatározás Petőfi Sándorra is, akire az aktualitás okán esett Barta László választása. A következő percekben kiderül, hogy Petőfi nemcsak a finom ételeket szerette, de a korabeli vendéglátást is igen határozott kritikával illette.

 

Riportfilm: Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő, a Cserszegi Fűszeres atyja 2. rész

Napjaink egyik divatos, kellemes, könnyű fehérbora a Cserszegi fűszeres. Korábbi adásunkban megismerkedhettek azzal a legendás szőlőnemesítővel, akinek ezt a kitűnő szőlőfajtát köszönhetjük. A mester már betöltötte a 85. évét, ennek ellenére rendkívül fiatalos, és ami a legfontosabb még mindig dolgozik. Nem is akármin, hisz komoly tervei vannak a vörös világfajtákkal. Hogy pontosan mi is ez, amit még a nagynevű borászok is kíváncsian figyelnek? Rövidesen megtudhatják a Dr. Bakonyi Károllyal készült interjúnk második részéből.

 
InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés