Törzsasztal 07.04.28.

Törzsasztal 07.04.28. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.04.28-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntjük kedves nézőinket, köszönöm hogy ma este ismét ránk szánnak szabadidejükből egy fél órácskát. Bizalmukra igyekszünk is rászolgálni, ma is életünk egyik legszebb és legfontosabb tevékenysége áll a középpontban, az evés és az ivás. Nincs ebben, persze semmi szokatlan és meglepő, hisz mint azt Önök bizonyára jól tudják most a Törzsasztal, borászati és gasztronómiai magazinunk következik.
A témaválaszték ma is igen színes hisz lesz benne receptajánló Frank Sándor mesterszakács közreműködésével, aki ezúttal harcsa filét készít bakonyi módra, hogy mitől bakonyi az is hamarosan ki fog derülni. Bemutatjuk Horváth Dezső gasztronómiai szakírót, aki a magyar gasztronómia és vendéglátás történetének kiváló ismerője és hazánk egyik legértékesebb régi szakácskönyv gyűjteményével rendelkezik. Pelle László borszakértő ezúttal nem bort ajánl, hanem egy mini borkurzus nyitóelőadását tartja meg.

 

Receptajánló - Harcsafilé bakonyi módra túrós csuszával

Mai receptajánlónk főszereplője a harcsa lesz, de Frank Sándor és Faragó Sándor mesterszakácsokat sem nevezhetjük mellékszereplőknek, hisz nélkülük még a legkiválóbb alapanyagból sem lenne étel és pláne nem egy olyan különleges finomság, mint a harcsa bakonyi módra, túros csuszával. Most nézzük meg, hogy hogyan is készül ez fogás, és hogy mitől lesz bakonyi.

 

Bemutatkozik Horváth Dezső gasztronómiai szakíró

Most pedig ismerkedjenek meg egy olyan emberrel, aki legalábbis végzettségénél fogva nem szakmabeli, mégis a gasztronómia, a vendéglátás elismert szakembere. Horváth Dezső gasztronómiai szakíró igen komoly ismeretanyaggal rendelkezik a hazai vendéglátás és gasztronómia történetéből, de az Ő tulajdonában van hazánk egyik legjelentősebb régi szakácskönyv gyűjteménye is.

 

Pelle László bortörténeti előadása 1. rész

Pelle László a Törzsasztal borszakértője rendszeresen bemutat nézőinknek olyan borokat, amelyek a hazai minőségi borászatot képviselik. Ezekből az előadásokból nemcsak az adott borról juthatnak információhoz, de a borkóstolásról, mikéntjéről és technikájáról is sok minden kiderül. Ezt tovább fejlesztve elindítunk egy mini borkurzust, melynek célja hogy a kulturált borfogyasztáshoz, a szép borok valódi élvezetéhez szükséges ismeretek minél több emberhez eljussanak.
Következzék most az első rész.

Pin It
©2023 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés