Törzsasztal 07.05.12.

Törzsasztal 07.05.12. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

 

Archívum

A 2007.05.12-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Önök a Törzsasztal, borászati és gasztronómiai magazint látják. Gyakran eszembe jut, hét évvel ezelőtt, a műsorunk elindulásakor megfogalmazott kérdésem hogy vajon meddig bírjuk témával, mikorra merül ki műsorunk. Nos hét évvel később kijelenthetem hogy, ha jómagam néha fáradtnak is érzem magam, a műsor még mindig nem küzd téma hiánnyal. Inkább azzal a kellemes problémával kell szembesülnünk, hogy mit hagyjunk ki, mit tegyünk át a következő adásba. No de most még ne a következő adásról, hanem a mostaniról beszéljünk, hisz ezúttal is számtalan érdekességet kínálunk nézőinknek.
Barta László például ezúttal is egy nagyon fontos és érdekes témát választott, hisz előadásában a fűszerek történetével foglalkozik.
Riportfilmet láthatnak a kitűnő muzsikussal, St. Martinnal, akivel egy borversenyen találkoztunk és beszélgetésünk fő témája természetesen a bor lesz.
Mai műsorunkat Horváth Dezső gasztronómiai szakíróval készült interjúnk második részével zárjuk.

 

Fűszer történet - Barta László előadása

Barta László, az algyői halászcsárda tulajdonosa előző előadásában, a só ételízesítésben betöltött szerepéről beszélt. A sótól már csak egy ugrás a többi fűszer, melyek fontossága és jelentősége legalább akkora, mint a sóé. Mást ne mondjak egyes nemzetek konyhájának legfőbb jellegzetességét a fűszerek egyedisége adja. Elég csak a távolkeleti konyhaművészetre gondolni, akik persze könnyű helyzetben vannak, hisz a távol-kelet a fűszerek hazája immár több ezer esztendeje. Barta László ezúttal a fűszerek történetével és eredetével foglalkozik, de a későbbi előadásaiban az egyes fűszerek gasztronómiai vonatkozásaira is kitér.

 

St. Martin és a jó borok

Talán nem véletlen hogy a művészek még az átlagosnál is jobban tudják értékelni a jó bort, olyan nüánszokat is felfedeznek, megéreznek egy szép borban, melyeket mások kevésbé, talán azért is mert bor maga is művészet. St. Martin is ebbe a kategóriába sorolható, aki a borhoz már zenét is komponált. Az sem véletlen hogy egy borversenyen találkoztunk vele, ott készült a következő interjú.

 

Interjú Horváth Dezső gasztronómiai szakíróval

Előző adásunkban megismerkedhettek Horváth Dezső gasztronómia szakíróval, szakácskönyvgyűjtővel. Pályafutása olyan színes és érdekes hogy minden bele sem fért egy adásba, így most a portré film második része következik, melyben egyedülálló könyvgyűjteményét is megismerhetik.

 
InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés