Törzsasztal 07.05.26.

Törzsasztal 07.05.26. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.05.26-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket, Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin 96. adását látják. Műsorunkban, mint azt rendszeres nézőink bizonyára jól tudják a gasztronómia részeként igen jelentős súllyal képviselteti magát a borászat. A mai adásunkban Frank Sándor szokásos receptajánlója mellett a főszerep teljes egészében a boroké. Ennek legfőbb oka, hogy városunk adott otthont a vidék legjelentősebb borászati rendezvényének, a XIII. Szegedi Borfesztiválnak. Részletes összefoglalót láthatnak a fesztivál legfontosabb eseményeiről és riportokat az itt, kiállítóként megjelent hazai borászatok képviselőivel. Kellemes estét, jó szórakozást kívánok minden kedves nézőnknek.

 

XIII. Szegedi Borfesztivál - Interjú Szende Pince és a Sajgó Pince tulajdonosaival

Szerintem 13 évvel ezelőtt még a Szegedi Borfesztivál ötletgazdái és szervezői sem sejtették, hogy mivé nőheti ki magát egy olyan boros rendezvény melynek otthona nem valamelyik neves borvidék, hanem egy alföldi város. Nos az idén már a XIII. Szegedi Borfesztiválra került sor a Széchényi téren, ahol hat nap alatt több tízezer látogató fordult meg, és ahol a hazai borászat és borkínálat színe-java képviseltette magát. Hat nap eseményeiről és ennyi kiváló pincészetről még ízelítőt adni sem könnyű néhány percben, de azért mi megpróbáljuk.

 

Receptajánló - Tanyasi kakaspaprikás kapros túros csuszával

A reklám előtt annyi szép bort láthattak műsorunkban, hogy nem csoda, ha még a látványától is megéheztek. No de semmi probléma, hisz Frank Sándor mesterszakács rögtön a segítségünkre siet, és ha harapnivalót nem is tud a képernyők elé varázsolni, ötleteket tud adni, hogy mit készítsenek vacsorára. Az elkövetkező nyári hónapokban ismét új helyszínről, az évszaknak megfelelően a Fehértói Halászcsárda teraszáról jelentkezik számtalan újdonsággal a csárdagazda Frank Sándor. Most következzék az első recept a Tanyasi kakaspaprikás kapros túros csuszával.

 
InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés