< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 13.12.02.

Törzsasztal 13.12.02. - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2013. 12. 02-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazin Kedves Nézőit. Frank Sándor mesterszakács az évszakhoz alkalmazkodva a Fehértói Halászcsárda kemencéjében készített el három kiváló ételt. Ezek közül ma egy az ünnepi asztalokra is illő töltött kacsa receptjét mutatja be.
Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa pedig Hamvas Béla örökbecsű, irodalmi értékű, elméleti és gyakorlati, sőt bor történeti jelentőségű könyvéből ad közre információkat a bor és irodalomkedvelő nézőink számára.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács a Fehértói Halászcsárda kemencéjében töltött kacsát készít, melyet 3-féle körettel tálal

Ha tél, akkor kemencés ételek. Erre pedig keresve sem találnánk alkalmasabb helyet, mint a Fehértói Halászcsárda kemencéje, melyben Frank Sándor mesterszakács ezúttal kacsapecsenyét süt, melynek reform jellege kétségkívül vitatható, de mivel zöldségekkel és gyümölcsökkel lesz töltve és jól kisül a zsírja, máris kalóriaszegényebb ételnek tekinthetjük. Ráadásul az ünnepi asztalokon akár az étkezés fénypontja is lehet. Természetesen nemcsak kemencében, de a sütőben is elkészíthetjük a következő receptet.

 

Gondolatok Hamvas Béla: A bor filozófiája című művéből - előadja Barta László (6. rész)

Hamvas Béla évtizedekkel ezelőtt, még a múlt század derekán, negyvenöt nyarán írta a Bor filozófiája című könyvét. Honi borkultúránk azóta került már hullámvölgybe, majd a rendszerváltás óta folyamatosan felfelé ível. Bár több mint fél évszázad alatt sok minden változott a borászat területén, mást ne mondjak, számtalan szőlőfajta szűnt meg és újak születtek. Mára talán a könyv irodalmi értéke túlnőtt a szakmai jelentőségén, de még ennek ellenére is számtalan általános, örökérvényű igazságot tartalmaz a borivással, a termőtájak jellegzetességeivel kapcsolatban.
Barta László mai előadásában főként az alföldi, homoki borokról esik szó.

 

  

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés