< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 13.10.07.

Törzsasztal 13.10.07. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2013. 10. 07-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Köszöntöm Kedves Nézőinket. Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok egy borjú szűzpecsenye receptet mutatnak be a Szegedi Halászcsárda Dunára és a Gellért hegyre néző teraszán.
Pelle László borszakértő és Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa, Imrehegyen a Béla Borászat szőlőbirtokán a dűnék között Nektárt kóstolgatott, míg a csárda séfje halat sütögetett a bográcsban. Illés Németh István a Stüszi Vadász Étterem tulajdonosa és vendégséfje, filézett csirkecombot grillez faszénparázson.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild mesterszakács a Szegedi Halászcsárdában lecsós borjúszűzet készít juhtúrós apró tarhonyával

A Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazinunk első harmadában a budapesti Belgrád rakpartra, a Szegedi Halászcsárdába látogatunk, ahol egy újabb finomsággal vár bennünket Kádár-Németh Matild és Frank Sándor mesterszakács. Borjú szűzpecsenyéből készül a séf páros mai receptje, ami az egyik legnemesebb, legfinomabb és érthető módon a legdrágább marhahúsféle. A borjú szűzpecsenye egyébként a felnőtt marha esetén a bélszín megfelelője. Nos, a következő percekben egy lecsós borjú szűzből készült ínyencség receptjét mutatjuk be, aminek a körete is különleges lesz.

 

Nektár borkóstoló és szegedi sült hal az imrehegyi Béla Borászat szőlői között

Pelle László borszakértő és Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa, szakácsai és a Törzsasztal stábja az imrehegyi dűnék között meglátogatta a Béla Borászat szőlőbirtokát és pincészetét.
Béla Zoltán borász neve szinte egybeforrt egy hungarikumnak is nevezhető fajtával, a Nektárral, melyet Bakonyi Károly nemesített. A szőlőfajtából a pincészet készít száraz és késői szüretelésű édes változatot is, melyekkel rendszeresen kimagasló eredményeket ér el hazai és nemzetközi borversenyeken egyaránt. A kitűnő borhoz borkorcsolya is dukál, így az Algyői Halászcsárda stábja bográcsban sütött hallal járult hozzá a gasztronómiai orgiához.

 

A Stüszi Vadász Étterem teraszán llés Németh István az étterem vendégséfje filézett csirkecombot cukkínit, padlizsánt süt faszénparázson

A következő percekben a Stüszi Vadász Étterem grill kertjében egy viszonylag egyszerű, könnyen elkészíthető és igen népszerű, ráadásul egészséges étel elkészítési módját mutatja be Földi Attila palicsi szakács és Illés Németh István tulajdonos. Filézett csirkecomb, cukkíni és padlizsán serceg majd a vasrácson, mely alatt szakszerűen elkészített parázs adja a megfelelő hőt, szerencsés esetben akár órákig is, ha kellően nagy létszámú és étvágyú a társaság.

  

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés