< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 13.07.01.

Törzsasztal 13.07.01. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2013. 07. 01-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Üdvözlöm a Törzsasztal Kedves Nézőit! Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Roosevelt téri Halászcsárda konyháján ismét egy mediterrán, tengeri finomság, feketekagyló receptjét mutatják be.
A XIX. Szegedi Borfesztiválon a Tokaji Borvidék egyik jeles képviselőjével a Sajgó pincészet tulajdonosával készült riportunkat láthatják.
Beszámolunk a Koch Borászat címke pályázatáról, amelyre több mint kétszáz tervező körülbelül ezerötszáz címketervvel nevezett.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild mesterszakács a felújított Roosevelt téri Halászcsárdában fekete kagylót készít paradicsomos rizottóval

Borászati és Gasztronómiai Magazinunk mai menükínálatának első fogása Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok legújabb mediterrán, tengeri ínyencsége, a feketekagyló lesz rizottó körettel. Mellesleg sokunk számára nemcsak a kagyló számít egzotikumnak, hisz rizottóval sem gyakran találkozni az éttermek étlapján. Persze lehet azon is vitatkozni, hogy a kagyló mennyire számít manapság egzotikus ételnek, hisz nem kell már érte a tengerpartra utazni, a bevásárlóközpontokban is könnyen beszerezhető. Legfeljebb a pénztárcánk, és lássuk be, konzervativizmusunk az oka, hogy elég ritkán eszünk efféle egészséges és finom tengeri herkentyűket. Azért remélem nézőink többsége szereti a kagylót, vagy legalábbis kedvet kap a megkóstolásához.

 

XIX. Szegedi Borfesztivál - Sajgó Gábor és a Sajgó Pincészet

A tokaji aszú a világon is egyedülállónak számító, eredetvédett magyar borkülönlegesség. Oka van mindennek, hisz nagyon speciális éghajlati és időjárási adottságokra, komoly szakértelemre, technológiára és sok szerencsére is szükség van a jó aszú elkészítéséhez. Az időjárás és a szerencse jegyben jár egymással és sajnos az utóbbi öt évben elkerülték hegyalját, így alig készült aszú azóta. Szerencsére a borvidéken másfajta, szintén különleges borokat is készítenek. Ezeket is bemutatja a következő percekben Sajgó Gábor tolcsvai borász, akivel még a Szegedi Borfesztiválon készítettünk interjút.

 

  

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés