< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 13.05.06.

Törzsasztal 13.05.06. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2013. 05. 06-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Sok szeretettel köszöntöm Kedves Nézőinket! Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Roosevelt téri Halászcsárdában egy nemes halból, lazacból készítenek egy finomságot, melynek körete parajos penne lesz. Folytatjuk Barta László sorozatát, melyben Hamvas Béla, „A bor filozófiája” című könyvéből tallózgat. Ez alkalommal a nő, a szerelem, a drágakő, a muzsika viszonyával ismerkedünk és egy vargabetűvel a rossz boroknál kötünk ki. Riportot láthatnak a XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokról.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild mesterszakács a felújított Roosevelt téri Halászcsárdában lazacot készít parajos pennével

A következő fél órában Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazinunkat látják. Benne elsőként Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok legújabb receptjét ismerhetik meg, mely az egyik legegészségesebb és legfinomabb halból, lazacból készül. A köret egy hasonlóan egészséges zöldségfélére, parajra lesz hangolva, de ne feledkezzünk meg a pennéről se, hisz a könnyed, mediterrán stílushoz igazán jól fog illeni ez az olaszos tésztaféle.

 

XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Műsorunkban gyakran foglalkozunk a minőségi mezőgazdasági termékekkel, élelmiszerekkel, alapanyagokkal. Nem véletlenül, hisz a gasztronómia, a vendéglátás erre kellene, hogy épüljön. Az ágazat megteszi a tőle telhetőt, és mint azt az immár XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon láthatta a nagyszámú közönség, nem lehet panasz a színvonalra. A többi már a vendéglátó szakmán és a háziasszonyokon, valamint azok pénztárcáján múlik.

 

Gondolatok Hamvas Béla: A bor filozófiája című művéből - előadja Barta László (5. rész)

Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa Hamvas Béla, „A bor filozófiája” című könyvéből olvas fel részleteket. Az előző részben már szóba került a nő, a szerelem, a drágakő, a muzsika viszonya és arról is hallhattunk, hogy nem a legfinomabb szőlőkből készülnek a legjobb borok. Ezúttal is maradunk a témánál, de még tovább megyünk, és nem söpörjük a szőnyeg alá a rossz borok problematikáját sem. Egy olyan szőlőfajtáról is hallhatunk, amelyet hazánkban a törvény kivágásra kötelezett az ezredfordulóig. Mint rövidesen kiderül, nem véletlenül.

  

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés