< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 13.04.01.

Törzsasztal 13.04.01. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2013. 04. 01-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Üdvözlöm Kedves Nézőinket! Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Roosevelt téri Halászcsárdában egy kalóriaszegény finomságot, garnélát sütnek nyárson, baconba göngyölt sült koktélparadicsommal. Folytatjuk Barta László sorozatát, melyben Hamvas Béla, „A bor filozófiája” című könyvéből tallózgat. A mostani alkalommal megtudhatjuk, pl., hogy a finom csemegeszőlőkből többnyire nem lehet jó bort készíteni.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild mesterszakács a felújított Roosevelt téri Halászcsárdában garnélát készít nyárson

A Törzsasztal mai adásában, maradva a járt úton, ismét a gasztronómia játssza a főszerepet. Egy finom és egészséges mediterrán stílusú recept, valamint elmélkedés a borról és az élet egyéb szépségeiről.
Egy szegedi halászcsárda elsősorban a hagyományos halételekről kell, szóljon. Azonban a frissen felújított Roosevelt téri Halászcsárda klasszikus étlapját kiegészítették egy négy fogásból álló betétlappal, melyen korszerű, nemzetközi, mediterrán stílusú ételek találhatóak. Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok ezek közül ma egy nyárson sült garnéla elkészítését mutatják be.

 

Gondolatok Hamvas Béla: A bor filozófiája című művéből - előadja Barta László (4. rész)

Hamvas Béla, „A bor filozófiája” című könyvében a bor apropóján az élet számtalan szépségéről elmélkedik. Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa ebből az irodalmi igényű műből olvas fel részleteket. A mai fejezetben szó esik arról, hogy nem a legfinomabb szőlőkből lesznek a legjobb borok, de ami ennél is izgalmasabb, megismerhetjük a bor és az erotika, a nő és a drágakövek viszonyát.

  

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés