< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 13.03.04.

Törzsasztal 13.03.04. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2013. 03. 04-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazin 205. adásának kedves nézőit, akiket ezúttal is finom ételekkel és szép borokkal kínálunk a következő fél órában.
Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda kemencéjében báránycsülköt sütnek zöldségágyon, melynek a bárány mellett egy trópusi, de már Ásotthalmon is termesztett zöldségféle, a batáta lesz a főszereplője.
Egy férfi, két eset. Díjnyertes rosékat fog kóstolni és bemutatni nézőinknek Pelle László borszakértő, Egy hajós-bajai és egy villányi rosé Koch Csaba pincéiből.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild konyhafőnök a Fehértói Halászcsárdában kemencés báránycsülköt készít vegyes zöldségágyon

Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda kemencéjében ezúttal báránycsülköt sütnek zöldségágyon. Ezek között egy trópusi származású, de Ásotthalmon is sikerrel termesztett gumós növény, az édesburgonya, eredeti nevén a batáta viszi a prímet, mely megítélésem alapján sütve, valahol a krumpli és a sütőtök között helyezkedik el és nagyon finom, különleges csemege.

 

Borkóstoló Pelle Lászlóval - 2012-es Hajós-Bajai Kékfrankos Rosé, Vin Art Pincészet 2012-es Villányi Cabernet Sauvignon-Kékfrankos Rosé

Az utóbbi években az alföldi rosék előretörése figyelhető meg a rangosabb borversenyeken, ami lássuk be nem teljesen véletlen és indokolatlan, hisz az itteni termőhelyi adottságok, kiegészülve a szaktudással és a korszerű pincetechnológiákkal, igen jó eséllyel lesznek képesek beelőzni a klasszikus rosé borvidékeket. Ezt az előrejelzést támasztja alá többek között a most bemutatásra kerülő két rosé egyike, melyeket Pelle László fog kóstolni és minősíteni.

 Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés