< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 13.02.04.

Törzsasztal 13.02.04. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2013. 02. 04-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazin 204. adásának valamennyi kedves nézőjét. Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda kemencéjében egy igazán magyaros és ennek megfelelően fajsúlyos vacsorát, disznótoros tálat kínálnak nézőinknek. Barta László tolmácsolásában újabb részleteket hallhatnak Hamvas Béla: A bor filozófiája című könyvéből.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild konyhafőnök a Fehértói Halászcsárdában kemencés disznótorost (töltött káposzta, sült csülök, oldalas, hurka, kolbász) készít

Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda kemencéjében ezúttal sem a reformkonyha híveit igyekeznek elkápráztatni. Korszerű táplálkozás ide vagy oda, lássuk be, bennünket, magyarokat elég nehéz lesz végleg leszoktatni többek között a disznótoros ételekről. Módjával fogyasztva azonban talán egészségünk sem sínyli meg ezeket a kihágásokat. A következő percekben mindenféle disznóság kerül a kemencébe: töltött káposzta, csülök, oldalas, hurka, kolbász, mi szem szájnak ingere.

 

Gondolatok Hamvas Béla: A bor filozófiája című művéből - előadja Barta László (3. rész)

Tudták kedves nézőink, hogy megkülönböztethetünk szőke hajú (világos) és sötéthajú (vörös) borokat; aztán hím (száraz) és női (édeskés) borokat. Sőt! Ne feledkezzünk meg a szoprán, alt, tenor, basszus hangú, egyszólamú és többszólamú, szimfonikus borokról sem.
Hogy mindezt Önök túlzásnak tartják? Lehetséges! Mindenestre Hamvas Béla többek között ily módon is kategorizálta a borokat, és szerintem érdemes figyelnünk gondolataira, hisz „A bor filozófiája” című könyve a bor és az irodalom kedvelők bibliája.
Ebből a szentírásból olvas fel részleteket Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa, aki bizony a halászlé mellé fontosnak tartja a szép borokat is. Most a sorozat harmadik része következik.

  

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés