< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 13.01.07.

Törzsasztal 13.01.07. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2013. 01. 07-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazin 203. adásának valamennyi kedves nézőjét.
Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda kemencéjében vendégfogadó kosarat készítenek, benne tepertős pogácsával, hájas lekváros kiflivel, sült gesztenyével és sült tökkel. Barta László tolmácsolásában részleteket hallhatnak Hamvas Béla: A bor filozófiája című könyvéből.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild konyhafőnök a Fehértói Halászcsárda kemencéjében vendégváró tepertős pogácsát, szilvalekváros hájas kiflit, sült gesztenyét és sült tököt készít

Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda kemencéjét választották legújabb receptjeik helyszínéül, mely nemcsak látványos háttérként funkcionál, de abban készítik el a mai műsor vendégfogadó kosarának legfontosabb összetevőit, a tepertős pogácsát, a házi szilvalekvárral készülő hájas kiflit, a sült gesztenyét és a sült tököt.

 

Gondolatok Hamvas Béla: A bor filozófiája című művéből - előadja Barta László (2. rész)

A hazai borkultúra legújabb fejezete a rendszerváltás utáni időszakra esik, de ez nem azt jelenti, hogy a magyar történelemben ne lenne hagyománya a bor művészetben, kultúrában való megjelenítésének. Ékes bizonyítéka ennek Hamvas Béla, aki a második világháború után írta „A bor filozófiája” című könyvét, amely túl azon, hogy a kulturált borfogyasztás gyakorlati kézikönyve, jelentős irodalmi értékkel is bír.
Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa ebből a műből szemezget és olvas fel részleteket, teljesség igénye nélkül, mintegy könyvajánló jelleggel. Most a sorozat második része következik.

  

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés