< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 12.12.03.

Törzsasztal 12.12.03. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2012. 12. 03-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazin 202. adásának valamennyi kedves nézőjét. Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda kemencéje mellett állították fel ideiglenes konyhájukat, hogy nézőinknek, magyaros, kemencés ételek elkészítését mutassák be. A sorozat első részében a rácponty következik, és villámgyorsan a kemencébe kerülnek a cseréptálak, hisz Matild és Sándor előre dolgoztak, elkészítették a lecsót és a filézett sült pontyot. Most pedig következik a finálé.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild konyhafőnök a Fehértói Halászcsárda kemencéjében rácpontyot készít

Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda kemencéje mellett állították fel ideiglenes konyhájukat, hogy nézőinknek, magyaros, kemencés ételek elkészítését mutassák be. A sorozat első részében a rácponty következik, és villámgyorsan a kemencébe kerülnek a cseréptálak, hisz Matild és Sándor előre dolgoztak, elkészítették a lecsót és a filézett sült pontyot. Most pedig következik a finálé.

 

Borkóstoló Burgundia 12 fajta borával és ismerkedés Franciaország egyik leghíresebb borvidékével

Nem kell ahhoz borszakértőnek lenni, hogy tudjuk, a világ leghíresebb borainak egyike a burgundi. Azt viszont már bizonyára kevesebben tudják, hogy a világhírű francia borvidéknek melyek a fő fajtái, és hogy egyáltalán minek köszönheti a hírnevét. Egy Szegeden rendezett borkóstoló alkalmával 12 borfajtát ismerhettek meg a borbarátok, és közben a szakértő segítségével számtalan hasznos ismeretet is szereztek a borvidékről és annak két fő fajtájáról. A legfontosabb információkat mi is megosztjuk nézőinkkel.

 

Gondolatok Hamvas Béla: A bor filozófiája című művéből - előadja Barta László

A bor és az irodalom találkozásának igazán szép példája Hamvas Béla: A bor filozófiája című könyve, melyet akár a borkedvelők bibliájának is nevezhetnénk.
Ezért tartjuk fontosnak, hogy minél több embert ismertessünk meg az író, borral kapcsolatos gondolataival, hasznos tanácsaival. Segítségemre lesz ebben Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa, aki az elkövetkező hónapokban ebből a zseniális műből szemezget, természetesen a teljesség igénye nélkül, remélve, hogy sokan kapnak majd kedvet a teljes könyv elolvasásához.

  

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés