< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 12.11.05.

Törzsasztal 12.11.05. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2012. 11. 05-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazin 201. adásának valamennyi kedves nézőjét.
Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda teraszán egy felturbózott szerb ételt, medvehagymás csevapot grilleznek, mely sertés-, marha-, és birkahúsból készül. Riportot láthatnak a Hajós-Bajai borvidék egyik legszebb birtokáról, a Koch Borászatról.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild konyhafőnök a Fehértói Halászcsárda teraszán medvehagymás csevapot készít

Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda teraszáról jelentkeznek, ahol egy tipikus szerb ételt csevapot készítenek, de ebbe a háromféle hús mellett medvehagymát is tesznek. A medvehagyma egy nagyon egészséges zöldségféle, számtalan felhasználási módja van és szerencsére divatba is jött az utóbbi években. Orfűn pl.: Nagy Bandó András kezdeményezésére már nagysikerű Medvehagyma Fesztivált is rendeznek.

 

Koch Borászat - Koch Csaba

Nem volt könnyű dolga azoknak a borászatoknak, akik a megtépázott hírnevű Alföldön szerették volna bebizonyítani, hogy itt is lehet tisztességes, szép borokat készíteni. Elsőként a neves hegyvidéki borászok csodálkoztak rá, hogy igenis lehetséges az, amit ők szinte lehetetlennek tartottak, rossz tapasztalataikból származó előítéleteik miatt.
Mára ez már nem kérdés, hisz a szakma és a laikus borbarátok számára is ismertek és elismertek a boraik többek között Béla Zoltánnak, a Frittmann testvéreknek és Koch Csabának. Következő riportunkból magyarázatot is kapunk a siker okára, hisz a Koch Borászattal ismerkedhetünk meg.

  

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés