< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 12.10.01.

Törzsasztal 12.10.01. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2012. 10. 01-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazin valamennyi kedves nézőjét.
Frank Sándor és Kádár Németh Matild mesterszakácsok a fehértói Halászcsárda teraszán egy nagyon elegáns ételt, vaslapon sült lazacot készítenek.
Riportot láthatnak a II. Szegedi BorTér-ről, benne Polgár Zoltán villányi és Koch Csaba borotai borász az idei termésről, a szüretről nyilatkozik.
Ferenczi Dezső és Buha István az Alabárdos Étteremben az új őszi-téli étlap fogásait teszteli.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild konyhafőnök a Fehértói Halászcsárda teraszán Vaslapon sült lazacot készít spárgával

Frank Sándor és Kádár Németh Matild mesterszakácsok továbbra is a Fehértói Halászcsárda teraszáról jelentkeznek, ahol nyárias, roston, grillen készült ételeket készítenek. A felvételeket még a nyár elején rögzítettük és bizony néhány recept már belecsúszik az őszbe. De annyi baj legyen, hisz grillezni fedett térben is lehet, ráadásul halat is ehetünk egész évben. Ezúttal egy igazán nemes halfajta lazac veti magát a vaslapra, no nem önként, melyet sonkába göngyölt spárga tesz még gusztusosabbá.

 

Hogyan készül a szegedi Alabárdos Étterem új őszi étlapja?

Izgalmas és kreatív tevékenységnek tűnhet a kívülálló számára egy étterem új étlapjának megalkotása, amit bevallom eddig el sem tudtam képzelni, hogyan zajlik. Csak egy vers vagy egy dal megszületésére tudtam asszociálni, de ettől nem lettem okosabb. Az Alabárdos Étteremben most először szemtanúja lehettem ennek az ínycsiklandozó alkotó folyamatnak.

 

II. BorTér Szeged - Polgár Pincészet, Koch Borászat

Szeged joggal pályázhatna a még nem létező, bor tiszteletbeli fővárosa címre, mert bár nem tipikus borvidék, a borfesztiváloknak köszönhetően az éves borfogyasztás vélhetőleg megszégyeníti a nagy borvidéki városokat is. A már 18. éve megrendezett májusi borfesztivál mellett szeptember második felében a Dóm téren is hatalmas érdeklődés fogadja az ország különböző vidékeiről érkező borászokat. Mint pl. Polgár Zoltán és Koch Csabát akiket elsősorban a szüretről és az idei termésről kérdeztem.

  

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés