< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 12.04.02.

Törzsasztal 12.04.02. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It 

Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin 194. adás from Kontraszt Web és Videóstúdió on Vimeo.

 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2012.04.02-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)


Sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin Nézőit!
A Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin legújabb adásában egy fejedelmi kettős alkot összeillő párost. Frank Sándor és Kádár-Németh Matild a Kék Csillag Étterem konyháján Stroganoff bélszínt készít, és ehhez az elegáns ételkülönlegességhez méltó bort kínálunk, hisz Pelle László borismereti sorozatában a Merlot lesz a főszereplő.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild konyhafőnök a felújított Kék Csillag Étterem konyhájában Stroganoff bélszínt készít ravioli tésztával.

A Stroganoff-bélszín eredete I. Péter cár idejére datálható. Oroszországban népszerű étel volt a hagymán párolt marhahús. A gazdag nemesi udvaroknál dolgozó francia séfek az ételt bélszínből, tejszín hozzáadásával, erdei gombával készítették. Stroganoff gróf szakácsa pikánsabbá és könnyebbé akarta tenni az ételt, de úgy, hogy az ne térjen el az orosz ízlésvilágtól. Ezért sózott uborkát tett az ételbe, aminek igen nagy volt a sikere. Mint ahogy Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok Stroganoff bélszíne is vélhetőleg sikert fog aratni nézőink körében.

 

Pelle László borismereti sorozatában a Merlot-t mutatja be, majd a Bock Pincészet 2007-es Merlot-ját kóstolja


Világ és hungarikum szőlőfajtákat bemutató sorozatunk mai részében Pelle László borszakértő egy híres bordeaux-i fajtát, a Merlot-t fogja bemutatni. Elöljáróban csak annyit, hogy a Merlot-t fájdalommentes Cabernet-nek is szokták nevezni. Ezt a talányos jellemzést a profi borkedvelők pontosan értik, de az előadás végére mindenki számára világossá válik a Merlot Cabernet Sauvignon-hoz való viszonya.

 


 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés