< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 12.05.07.

Törzsasztal 12.05.07. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It 

 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2012.05.07-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)


Sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin valamennyi kedves nézőjét.
Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok vajhalas-gombás lasagne-t készítenek a Kék Csillag Étterem konyháján és ennek receptjét, elkészítési módját a Törzsasztal nézőinek is bemutatják.
Pelle László borszakértő fajtaismereti sorozatával a kék világfajtáknál tartunk és ezúttal ismét egy világszerte közkedvelt szőlőfajta, a Cabernet Franc következik.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Kádár-Németh Matild konyhafőnök a felújított Kék Csillag Étterem konyhájában vajhalas lasagne-t készít.

Egy tipikusan olasz, de szerte a világon, így hazánkban is igen népszerű étel, a lasagne receptjével ismerkedhetünk meg Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok jóvoltából. A lasagne tulajdonképpen egy gyűjtőnév és a különféle változatok megszámlálhatatlan sokaságában szinte csak a tészta egyezik. A most következő lasagne recept töltelékének legfontosabb elemei a vajhal és a gomba.

 

Pelle László borismereti sorozatában a Cabernet Franc-t mutatja be, majd Somodi Sándor 2011-es Cabernet Franc-ját kóstolja

Pelle László borszakértő szőlő és bor fajtaismereti sorozatának első felében a világfajtákkal ismerkedtünk meg, előbb a fehér, majd a kékszőlőkkel, ebből azonban hátra van még a Cabernet Franc és a Syrah, a második félidőben majd a tipikusan magyar fajták, hungarikumok következnek.
De most még maradjunk a nagy francia fajtánál, a Cabernet Franc-nál, mellyel számtalan hazai borászat ér el látványos sikereket, Villány mellett még az Alföldön is, többek között Somodi Sándor ásotthalmi borász.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés