< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 11.08.01.

Törzsasztal 11.08.01. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It 

Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin 186. adás from Kontraszt Web és Videóstúdió on Vimeo.

 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2011.08.01-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)


Sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin Kedves Nézőit.


Frank Sándor mesterszakács, a Fehértói Halászcsárda teraszán egyben sült, pácolt, enyhén füstölt malac combot készít velesült burgonyával, banános-cseresznyés mártással. Ehhez a gyümölcsös, zsenge malachoz nagyon jól passzolna egy budai fehérbor, így hát figyelmükbe ajánlom riportfilmünket, melyet a Budai Borvidéken gazdálkodó Nyakas Pincészetben készítettünk. A borászat kiváló, friss, gyümölcsös fehérboraival szerzett magának nemzetközi elismertséget és főborászát Malya Ernőt az év bortermelőjévé is választották.

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács a Fehértói  Halászcsárda teraszán malaccombot süt burgonyával egészben, melyet banános-cseresznyés mártással tálal.

A következő fél óra ismét a kulináris örömök jegyében telik.
Nem is cifrázom, vegyük úgy, hogy már túl vagyunk az előételen és a levesen, most pedig a főétel következik, amit Frank Sándor mesterszakács a Törzsasztal időgépe segítségével, az előírtnál jóval gyorsabban, 6-7 perc alatt elkészít. A legfontosabb hozzávalók egy pácolt, enyhén füstölt malaccomb, banán és cseresznye. A többit már el sem lehet rontani, pláne ha ellesik Venesz-díjas mesterszakácsunk féltve őrzött titkait.

 

Riportfilm a Budai Borvidéken található Nyakas Pincészetről

A Budai Borvidék savas, friss, üde, gyümölcsös borairól ismert, nem véletlen, hogy a legkiválóbb pezsgők alapborát is ezen a vidéken termelik. Itt, egészen pontosan Tökön gazdálkodik a Nyakas Pincészet, melynek munkáját tulajdonképpen már az ezredforduló után közvetlenül elismerte a szakma azzal, hogy főborászukat, Malya Ernőt az év bortermelőjévé választották. Azóta reduktív technológiájukat tökélyre fejlesztették, és fantasztikus, gyümölcsös borokat készítenek. A következő percekben a Nyakas Pincészettel ismerkedhetnek meg.

 


 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés