< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 10.11.01.

Törzsasztal 10.11.01. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It 

Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin 177. adás from Kontraszt Web és Videóstúdió on Vimeo.

 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2010.11.01-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Köszöntöm Kedves nézőinket a Törzsasztal mellett és a képernyő előtt. Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazinunk legújabb műsorát látják, benne friss recepttel, etyeki és villányi borokkal.

 

Frank Sándor és Feil Tibor a Fehértói Halászcsárda kisgörbői szőlőbirtokán kecsegét készít tejfölös gombamártással.

Frank Sándor mesterszakács és munkatársa Feil Tibor a Kisgörbői Szőlőbirtokon kecsegét készít tejfölös gombamártással. Ennek apropóján az is kiderül, hogy a jó ételhez mennyire fontos az ezúttal szó szerint, tiszta forrásból származó megbízható, jó minőségű friss alapanyag, melyet a Tapolcai barlang vizéből halásztunk ki.

 

VIII. Siófoki Tojásfesztivál

A tojás ugyan nem számít hungarikumnak, de a magyar gasztronómiában ettől még igen fontos helyet foglal el és számtalan módon, formában kerülhet az asztalra. Nem csoda ha Siófokon már a nyolcadik alkalommal rendezték meg a tojásfesztivált, melynek csúcspontja a több ezer félbevágott főtt tojásból készülő, Guinness rekorder tojásos lecsó volt, amit akár nevezhetünk tojáspörköltnek is. A mesterszakácsok hadát természetesen Laci bácsi vezényelte.

 

Gere Zsolt borkóstoló Szegeden - Algyői Halászcsárda bortúra az Etyek-Budai borvidéken.

Ősszel a szüret után, Márton nap környékén a szokásosnál is mozgalmasabb az élet a pincék környékén, ahol nemcsak a szüretelők, borászok tüsténkednek, de beindul a borturizmus, a pincelátogatás is. Ugyanakkor a borászok is útra kelnek, akár több száz kilométert autóznak, hogy bemutassák borújdonságaikat. Mint tette ezt Gere Zsolt villányi borász, aki Szegeden tartott borkóstolót és a következő percekben az idei termésről, az új borokról számol be.
Ezt követően pedig az Algyői Halászcsárda munkatársával az Etyek-Budai borvidékre, a Nyakas Pincébe látogatunk el.

 

Kedves nézőink ezzel mai műsorunk végére értünk, köszönjük kitüntető figyelmüket, remélem rá is szolgáltunk érdeklődésükre.
Ha igen, akkor egy hónap múlva ismét nézzenek bennünket, hisz újból finom ételekkel és szép újborokkal várjuk Önöket a Törzsasztal mellett, a képernyő előtt.
Addig pedig nézzenek be weboldalunkra a torzsasztal.com címen, ahol műsorainkat is megnézhetik videón, akár évekre visszamenőleg, de számtalan receptet, receptvideót, érdekes gasztronómiai cikket, programajánlót is találnak. Viszontlátásra egy hónap múlva.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés