< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 10.05.22.

Törzsasztal 10.05.22. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It 

Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin 169. adás from Kontraszt Web és Videóstúdió on Vimeo.

 
Archívum

A 2010.05.22-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm Kedves nézőinket. Köszönöm, hogy ránk szánják a következő fél órát, melyben a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin aktuális adását látják, főszerepben a bor és a gasztronómia.
A Szegedi Borfesztivál mai műsorunk központi témája, hisz egy rövid összefoglalót láthatnak a nyitónapról, valamint egy riportot a Font Pincészet tulajdonosával.
A borivás persze úgy az igazi, ha ehetünk is mellé valami finomat, erről pedig Veres János, a Diófa Étterem tulajdonosa gondoskodik, aki velős, tökös pacalt készít bográcsban.

 

XVI. Szegedi Borfesztivál megnyitó és borverseny

A Szegedi az egyik legrangosabb borfesztivál hazánkban, sajnos az időjárás az idén különösen nem vette ezt figyelembe. Mindenesetre a több mint egy hét alatt azért akadt néhány nap, amikor a kellemes időben tömegek látogattak a Széchenyi térre. Ilyen volt az első, nyitónap, amikor a most következő összeállítást készítettünk a borversenyről, a megnyitóról és a díjkiosztóról.

 

A Font Pincészet a XVI. Szegedi Borfesztiválon

Font Sándor a Soltvadkerti pincészet tulajdonosa nem örül, amikor az alföldi, homoki borokat igazságtalanul alábecsülik. Annál is inkább igazat kell, neki adjak, mivel tavasszal a Cannes-i rosé világbajnokságon aranyérmet nyertek. Ugyanezt a rosét választották a Szegedi Borfesztivál legfiatalosabb borává. Ezek után bizonyára szívesen megismerkednének a pincészettel, elsőként a most következő riportunkból, majd a borfesztiválon és Soltvadkerten személyesen is.

 

Pacalfőzés Veres Jánossal a Diófa Vendéglőben

Pünkösd hétfőjén kerül, került megrendezésre az I. Szegedi Barátságos Pacalpárbaj a Diófa Vendéglő diófái árnyékában. Bár a vendéglő igen jó ebben a műfajban a tulajdonos Veres János úgy gondolta, hogy nem árt egy kis bemelegítés a párbajra, de az is lehet hogy csak a versenyzőknek, illetve nézőinknek akart a sportszerűség jegyében tippeket adni arról hogyan is készül az igazi pacal, megbolondítva ezzel-azzal.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés