< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 10.03.27.

Törzsasztal 10.03.27. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It 

Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin - 165. adás from Kontraszt Web és Videóstúdió on Vimeo.
Archívum

A 2010.03.27-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin valamennyi kedves nézőjét. Igen mozgalmas fél óra elé nézünk, mely nem szűkölködik sem a borban, sem a finom falatokban. Ezzel persze eddig nem mondtam semmi újat, hisz műsorunkra általában ez a jellemző. Újdonság lesz viszont Barta László levesekről szóló előadásának második része, melyben elsősorban a jellegzetesen magyar leveseket foglalja tudományos rendszerbe.
St. Andrea Borvacsorát tartottak a közelmúltban a Fehértói Halászcsárdában, ahol nemcsak a pincészet borai kisérték a kitűnő fogásokat, de a tulajdonos, az év borásza, Lőrincz György is jelen volt. Vele is megismerkedhetnek riportunkból.
Az Illés Panzió - Stüszi Vadász Étterem munkatársai vaddisznó szűzérmét készítenek csipkebogyómártással.
Felhívom szíves figyelmüket weboldalunkra, a torzsasztal.com címen, ahol műsoraink több évre visszamenőleg megnézhetőek, ha véletlenül lemaradtak valamelyikről, de adásainkon kívül számtalan írott anyagot is találhatnak a gasztronómia, borászat, vendéglátás világából.

 

Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa a magyaros levesekről tart előadást

Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa éveken keresztül kápráztatta el műsorunk nézőit érdekfeszítő gasztronómiai előadásaival. Némi szünet után folytatódik a sorozat, mégpedig a korábban indult leves ismereti előadás második részével, benne a leves katalógussal, mely elsősorban a magyaros jellegzetességeket tartalmazza.

 

St. Andrea borvacsorát tartottak a Fehértói Halászcsárdában

A közelmúltban St. Andrea borvacsorát tartottak a Fehértói Halászcsárdában, ahol a menüsor mellé az egri pince kiválóságait kínálták. A következő percekben riportot láthatnak Dr. Lőrincz Györggyel, aki tavaly elnyerte az év bortermelője címet és Kádár-Németh Matild konyhafőnökkel, aki a menüsort mutatja be.

 

Illés Németh István és segítője vaddisznó szűzérmét készít csipkebogyómártással a  Stüszi Vadász Étteremben

A sertés szűzérme igazán fejedelmi ételnek tekinthető, de a Stüszi Vadász Étterem ezt még képes fokozni, hisz a donor nem házi, hanem vad vaddisznó. Ebből a nemes alapanyagból készül a mai fogás, mellé egy igazi vad mártás, amelynek csipkebogyó az alapja és ily módon másodszorra is összetalálkozik a két fő összetevő, de most már nem az erdőben, hanem a tányéron.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés