< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 10.03.13.

Törzsasztal 10.03.13. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin ItTörzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin 164. adás from Kontraszt Web és Videóstúdió on Vimeo.
Archívum

A 2010.03.13-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin valamennyi kedves nézőjét. Egy szögedies étel receptjével kezdjük mai műsorunkat és két soproni borral fejezzük be.
Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok egy szögedi lecsós ponty elkészítési módját mutatják be a Fehértói Halászcsárda kemencéje mellet és annak hathatós közreműködésével.
Pelle László borszakértő ezúttal két soproni vörösbort választott és a kóstolás során szerzett benyomásait nézőinkkel is megosztja.
Felhívom szíves figyelmüket weboldalunkra, a torzsasztal.com címen, ahol műsoraink több évre visszamenőleg megnézhetőek, ha véletlenül lemaradtak valamelyikről, de adásainkon kívül számtalan írott anyagot is találhatnak a gasztronómia, borászat, vendéglátás világából.

 

Frank Sándor és Kádár-Németh Matild Szegedi lecsós pontyot készít a Fehértói Halászcsárdában

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és munkatársa Kádár-Németh Matild, Szeged egyetlen női mesterszakácsa a Fehértói Halászcsárda kemencéje előtt és persze magában a kemencében egy szögedies halételt, Szögedi lecsós pontyot fog készíteni. Bizonyítva ezzel, hogy a hal, a szokásokkal ellentétben milyen sokféle módon készíthető el. Akár még a nehéz magyar ételek stílusában is, gondolok itt a lecsóra, de azért mégis egészségesebb formában.

 

Pelle László borszakértő a Soproni Borvidék két borászatának borait kóstolja és minősíti

A Soproni Borvidéket, nemcsak műsorunk, de talán a borivók, borbarátok is egy kicsit mostohán kezelik, és meg kell, mondjam, méltatlanul. Az utóbbi években számtalan pincészet írta be nevét a minőségi borok szimbolikus katalógusába.
Két ilyen pince, a Sopronra jellemző borait kóstolta Pelle László borszakértő, aki benyomásai mellett a borvidékről is beszélni fog.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés