< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.12.05.

Törzsasztal 09.12.05. - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Archívum

A 2009.12.05-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Tisztelettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazinunk valamennyi kedves nézőjét. Vendéglátós diákok szakmai versenye, villányi és ásotthalmi újborok, valamint kemencében sült lekváros bukta. Ez mai műsorunk tartalomjegyzéke címszavakban. A Hansági Ferenc Emlékversenyen, szakácsok, cukrászok, pincérek mérték össze tudásukat, és a laikusok számára is szemet gyönyörködtető, ínycsiklandozó műveket alkottak, amiket Önöknek is bemutatunk riportunk segítségével. Polgár Zoltán villányi és Somodi Sándor ásotthalmi borászok az idei termésről és újboraikról beszélnek. Frank Sándor és Kádár Németh Matild a Fehértói Halászcsárda kemencéjében lekváros buktát és kiflit süt.

 

Az idei Hansági Ferenc Emlékversenyen az iskola tanulói mérhették össze tudásukat

A Hansági Ferenc Emlékverseny Szeged legjelentősebb vendéglátós szakmai megmérettetése, melynek minden év novemberében a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola ad otthont. Az iskola diákjai az idén is kitettek magukért és számtalan szemet gyönyörködtető és ínycsiklandozó alkotás született.

 

Somodi Sándor és Polgár Zoltán is részt vett a Roosevelt téri Halászcsárda Márton napi újborkóstolóján

Még a Roosevelt téri Halászcsárda Márton napi újborkóstolóján készítettünk riportot Somodi Sándorral és Polgár Zoltánnal, akik új boraikat mutatták be a vendégeknek. Természetesen ezekről és általában az idei termés és évjárat várható minőségéről beszélgettünk.

 

Frank Sándor és Kádár-Németh Matild a Fehértói Halászcsárda kemencéjében biolekvárral töltött kiflit süt.

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és munkatársa Kádár-Németh Matild először dagasztani, majd keleszteni fog, a tésztába lekvárt tölt, és a végeredményt kemencében kisüti. Ez így szóban elmondva egyszerűnek tűnik, de mint látni fogják, a kelesztett kalácsok és sütemények elkészítése elég idő és munkaigényes vállalkozás. Persze a végeredmény mindenért kárpótol.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés