< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.11.07.

Törzsasztal 09.11.07. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Archívum

A 2009.11.07-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin valamennyi kedves nézőjét. Igen termékeny időszak a mostani műsorunk témakínálatát illetően, hiszen a szüret után megszülettek az első újborok, ráadásul a Márton naphoz kötődő gasztronómiai hagyományok is ismét divatba jöttek. Tehát libáé és a villányi, valamint soproni boroké a főszerep mai műsorunkban.
Frank Sándor és Kádár Németh Matild egy egész libát fog a Fehértói Kemencében piros, ropogósra sütni, amit ráadásul káposztástésztával fognak megtölteni.
A Soproni borvidék 13 borásza mutatkozott be a közelmúltban Budapesten, akik természetesen magukkal hozták és kóstoltatták is kínálatuk javát, közülük is főként a híres Soproni Kékfrankosokat.
A villányi Sauska Pincészet boraihoz komponálták a Roosevelt téri Halászcsárda borvacsorájának mind a hat fogását. Erről az eseményről is láthatnak egy összefoglalót mai műsorunkban.

 

Videórecept - Frank Sándor és Kádár-Németh Matild kemencében sült káposztástésztával töltött libát készit.

A káposztástészta szerintem a politikához hasonlóan két részre osztja a magyar társadalmat. Vannak, akik szeretik, vannak, akik nem. Ezt a mély szakadékot fogja áthidalni Frank Sándor és Kádár-Németh Matild receptje, amelyben azért sokkal inkább a Márton napi kemencés liba játssza a főszerepet, a káposztástésztának csak a töltelék szerepe fog jutni, aminek az ízét a sült liba erősen megbolondítja.

 

A Soproni Borvidék 13 Pincészete a budapesti Iparművészeti Múzeumban.

A Soproni borvidék 13 neves pincészete mutatkozott be a budapesti Iparművészeti Múzeumban, melynek során nem a muzeális borok, sokkal inkább a kitűnő Soproni Kékfrankosok és egyéb vörös borok kerültek reflektorfénybe. A Következő percekben a borvidékkel, az ottani borászokkal és a rájuk leginkább jellemző kékfrankossal fogunk megismerkedi.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés