< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.10.10.

Törzsasztal 09.10.10. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Archívum

A 2009.10.10-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Kedves Nézőink, Isten hozta Önöket a Törzsasztal mellett. A következő fél órában Borászati és gasztronómiai Magazint látják. Ezúttal is a gasztronómia és a vendéglátás, egy kitűnő recept és sok kiváló bor játsza a főszerepet. Frank Sándor és Ferenci Dezső a Roosevelt téri Halászcsárda teraszán afféle nyárbúcsúztató gyanánt bárányt grillez. Október első hét végéjén zajlott hazánk egyik legfontosabb borvidékének borünnepe, a Villányi Vörösborfesztivál, ahol több helyi borászat tulajdonosával is riportot készítettünk, ráadásul László Boldizsár személyében egy bortenorral is beszélgettem.

 

Frank Sándor és Ferenczi Desző a Roosevelt téri Halászcsárda teraszán báránykoronát készít grillen zöldségtoronnyal

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Ferenczi Dezső éttermi mester a Roosevelt téri Halászcsárda teraszán készült grill sorozatának utolsó részét látják ma este, hisz lassan vége a teraszok szezonjának és melegebb éghajlatra kell, költözzünk. Most viszont még kiváló az idő egy szabadtéri sütögetéshez, úgyhogy következzék mai receptünk egy Báránykorona zöldségtoronnyal, paradicsom raguval.

 

A Villányi Borfesztiválon jártunk, ahol László Boldizsár operaénekessel beszélgettünk és ellátogattunk a Vylyan Szőlőbirtokra is.

Október elején a borünnepek sorában az egyik legfontosabb esemény a Villányi Vörösborfesztivál. Azért is izgalmas ez az időszak mert eddigre a szőlő jelentős része már a tartályokban, esetleg a hordókban van, és a borászoknak van már némi fogalma az adott év várható minőségére vonatkozóan. Ezt tudakoltuk többek között Debreczeni Mónikától, a Vylyan Pincészet ügyvezetőjétől is. A riport második része pedig László Boldizsár operaénekessel készült, aki bortenorként a fesztivál közönségét bordalokkal szórakoztatta.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés