< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.07.25.

Törzsasztal 09.07.25. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Archívum

A 2009.07.25-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin 149. adását látják. Tartsanak velünk mai gasztronómiai kalandozásunkra az ízek és érzékek birodalmába.
A nyár többek között a szabadtéri fesztiválok időszaka is, első állomásunk a Szegedi Szabadtéri Játékok Cigányszerelem című előadása. Az operett egyik népszerű szereplőjével, Hollósi Frigyessel a gasztronómia szépségéről és fontosságáról beszélgettünk.
Következő állomásunk Baja, ahol jelen voltunk a Bajai Halfőző Fesztivál csúcspontját jelentő tűzgyújtásnál, ahol percekkel később már több ezer bográcsot nyaldostak a lángok, alig fél óra múlva pedig több tízezer kanalat a vendégek. Folytatjuk a kolbászgyári kapriccsó sorozatunkat, melyben Balatoni József az ipari kolbász és szalámi gyártás rejtelmeibe avatja be nézőinket.

 

Hollósi Frigyes színművésszel a John Bull Pub-ban beszélgettünk

Hollósi Frigyes színművész karakteres személyiségét sokan ismerik és kedvelik. Amikor a Szegedi Szabadtéri előadásán a Cigányszerelemben megláttam, rögtön arra gondoltam, hogy ez az ember szemmel láthatóan nem veti meg az élet savát-borsát és bizonyára a finom ételek sem hagyják hidegen. Tehát itt a helye műsorunkban. Nem tévedtem.

 

A Bajai Halfőző Fesztiválon a bajai mellett a szegedi halászlét is megkóstolhatták a kilátogatók

A Bajai Halfőző Fesztivál hangulata semmihez sem hasonlítható, legfeljebb a Szegedi halfesztiváléhoz. Szombat este hat órakor egyszerre gyullad meg a tűz több ezer bogrács alatt és percekkel később már nem tudni, hogy a füsttől, a kisüstitől vagy a hallé fenséges illatától lábad könnybe az ember szeme. A következő riport azt is szemlélteti, hogy a bajaik számára mennyire fontos, mondhatni nemzeti ügy a halászlé. Lehet, hogy ezzel még népszavazást is lehetne nyerni Baján?
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés