< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.07.11.

Törzsasztal 09.07.11. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Archívum

A 2009.07.11-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin valamennyi kedves nézőjét. Ismét öregebbek lettünk két héttel, de talán új műsorunk tartalma feledteti ezt a tényt. Az előző adásunk által meghatározott irányt folytatjuk ezúttal is, hisz a grillezés és a kolbászkészítés kimeríthetetlen témakörök. A grillezés felelősei ez alkalommal Frank Sándor és Ferenczi Dezső, akik a Roosevelt téri Halaszcsárda teraszán Fokhagymás mustáros harcsát grilleznek tócsnival. A kolbász és szalámi készítés rejtelmeiről pedig Balatoni József szalámi mester, a kisteleki Balatoni hús Kft. tulajdonosa beszél.

 

Videórecept - Frank Sándor és Ferenczi Dezső a Roosevelt téri Halászcsárda teraszán bélszínfilét grillez garnéla nyárssal

A kihasználva a nyár által tálcán kínált lehetőséget, a szabadtéri sütés-főzés örömeinek hódolunk a következő percekben. Profi segítségeink is lesznek ebben, hisz Frank Sándor mesterszakács és Ferenczi Dezső grill specialista a Roosevelt téri Halászcsárda teraszán állította fel faszenes grill sütőjét, amelyen számtalan finomság született. Többek között a most bemutatásra kerülő bélszínfilé garnéla nyárssal.

 

Balatoni József folytatja a szalámi készítésről szóló előadását

Kolbászt, szalámit általában sertésből, esetleg marhából, lóból és szárnyasokból szoktak készíteni. Balatoni József szalámi mester, a Balatoni hús Kft. Tulajdonosának fantáziája jócskán meglódult, hisz több mint 80 féle szalámit, kolbászt készít több tucat alapanyagból. Például nyúlból, racka juhból, harcsából, stuccból és még számtalan állatfajtából. A következő riportból még számtalan érdekes és hasznos információt tudhatnak a szalámi készítéssel kapcsolatban.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés