< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.06.27.

Törzsasztal 09.06.27. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Archívum

A 2009.06.27-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Ismét új műsorral jelentkezik a Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazin. Tartsanak velünk, hisz kellemes kikapcsolódást ígérhetek ezúttal is.  A következő fél órában a gasztronómia remekművei játsszák a főszerepet. Elsőként egy szalámi mestert mutatunk be. Balatoni József közel negyven éven keresztül a Pick szalámi szolgálatában állt. Nála kevesen tudnak többet a kolbászról és a szalámiról. A vadételekben pedig Illés Németh István, a Stüszi Vadász étterem tulajdonosa számít verhetetlennek. Ezúttal fácán nyársat grillez az étterem séfjével.

 

Balatoni József a szalámi készítésről beszél

A neves szegedi szalámi márkát, ill. annak készítését, receptjét afféle titokzatosság lengi körbe. Hétpecsétes titok, féltve őrzött recept, páncélszekrény meg ilyesmi. A szalámi mester pedig a nagy titkok ismerője. Gondolják sokan és nem teljesen alaptalanul. Nos Balatoni József, a Kisteleki Balaton Hús Kft. tulajdonosa negyven évig a Pickben dolgozott, hosszú ideig szalámi mesterként. Nem csoda, ha nagyon sokat tud a kolbász és szalámi féleségekről, és nagyon szereti azokat.

 

Grill ételek a Stüszi Vadász Étterem grill kertjéből - Fácánmell vadász módra

A nyár a grillezés, szabadtűzi sütés-főzés évszakja. Aki teheti a saját, vagy a barátok kertjében sütögeti saját pecsenyéjét, aki nem az ellátogathat különféle vendéglátóhelyek grill kertjébe, és végig kóstolhatja az étlapot. Nos a következő percekben mindkét változathoz adunk tippet, hisz a következő ételt ki-ki elkészítheti maga, de akár a Stüszi Vadász Étterem grill kertjében is megkóstolhatja.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés