< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.05.16.

Törzsasztal 09.05.16. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Archívum

A 2009.05.16-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazinunkat látják. Tüzes borok és ételek, ez mai műsorunk apropója. A magyar nyelv nem az ételeinkre, hanem a borra alkalmazza a tüzes jelzőt, azt azonban nem tudnám megmondani, hogy pontosan milyen íz jegyeket kell érteni alatta, talán ez lehet az, amit a szaknyelv fűszerességnek nevez. Ételeinkre viszont a csípős kifejezést használjuk, a tüzes jelző inkább a távolkeleti konyhában használt kifejezés. Nos ezúttal a tüzes étel nem más, mint egy csípős thai marhahús, melyet Frank Sándor mesterszakács fog bemutatni, a tüzes borokat pedig egy kiváló Villányi borász Polgár Zoltán rozéja és egy siller bora fogja képviselni, melyet Pelle Lászó, műsorunk állandó borszakértője fogja kóstolni és bemutatni.

 

Videórecept: Thai tüzes marhahús zöldségekkel

A most bemutatásra kerülő ételt, legalábbis ebben a formában, ahogy Frank Sándor fogja elkészíteni, csak erős idegzetűeknek ajánlom. A thai íz világ jegyében ugyanis Sándor egy rendkívül ízletes, ám nagyon erős, úgyis mondhatnám tüzes, marhahúsból készülő ételt fog bemutatni. Persze akár lehet is ezen szelídíteni, kevesebb chilivel szintén nagyon ízletes ételt kapunk, hisz számtalan egyéb keleti fűszer és zöldség van még benne. Szerintem azonban így az igazi.

 

Pelle László két villányi bort kóstol Polgár Zoltán pincészetéből

Pelle László borszakértő választása két koncepciót is követ, egyrészt a kellemes kora tavaszhoz is illő könnyű borokat választott, másrészt a két bor nemcsak azért van egymással közeli rokonságban, mert mindkettő villányi, ráadásul ugyanazon pincében, Polgár Zoltán keze alatt születtek, de a rosé és a siller technológiában, jellegben is hasonlít egymásra. Persze lehet, hogy László erről egy kicsit másként vélekedik.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés