< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.04.18.

Törzsasztal 09.04.18. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Archívum

A 2009.04.18-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Köszöntöm kedves nézőinket. Jó helyen járnak, ha engem látnak, ne is menjenek sehová, hisz kezdődik a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin. Benne ma is sok finomság, hisz ezúttal két recepttel is megismertetjük önöket. Az egyik az olasz, a másik a távol-keleti konyhát képviseli.
Frank Sándor mesterszakács a Thai konyha egyik jellegzetes ételét választotta, és annak elkészítését mutatja be, hisz hazánkban is egyre többen kedvelik az egészséges, egzotikus ízeket.
Szintén nagyon egészséges, könnyű, finom mediterrán stílusú, olaszos ételt, mozzarella sajtos csirkemellet készítenek a Hansági vendéglátó iskola diákjai.

 

Videótecept: Frank Sándor és Kádár-Németh Matild erőlevest készít

Az egzotikus ételekkel elsősorban külföldi utazásaink során, vagy a fővárosi éttermekben találkozhatunk, de mivel az alapanyagok zömében már itthon is beszerezhetőek, talán már otthon is sokan próbálkoznak, pl. a távolkeleti ételekkel, hisz ha valaki egyszer rákapott az ízére, az nehezen mond le róla. Nyílván ebbe a kategóriába tartozik Frank Sándor mesterszakács is aki egy tájföldi étel elkészítését fogja bemutatni a Kiszombori Rónay Kúria Étteremben, ahol egyenlőre még nem szerepel az étlapon, de egyedi kívánságra, ha jó a  séf kedve, talán elkészíti.

 

A Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola tanulói egy könnyű, nyárias ételt készítenek

Mit gondolnak mi az egyik legnépszerűbb szakkör a Hansági Ferenc Vendéglátóipari iskolában? Sose találnák ki, a főző szakkör. Ez aztán az elhívatottság. Ez alkalommal is egy ilyen lelkes, kreatív szakácstanuló fogja megvalósítani saját ötletét, némi oktatói segédlettel, aki szegény fiút egész idő alatt az elmélettel traktálta. De szerintem kedves nézőink ezt nem fogják bánni, hisz nagyon sok hasznos ismerethez jutnak általa.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés