< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.03.07.

Törzsasztal 09.03.07. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Archívum

A 2009.03.07-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. A következő fél óra a gasztronómia és a vendéglátás jegyében telik, ami nem meglepő és szokatlan, hisz Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazint látják.
A Február talán legfontosabb gasztronómiai eseménye a torkos csütörtök volt. Szegeden is gőzerővel zajlott a már többéves múltra visszatekintő akció, mi is szétnéztünk a város néhány éttermében.
A torkos csütörtököt követő napon ismét megtelt a Roosevelt téri Halászcsárda különterme, ahol Vylyan borvacsorára várták az ínyenceket.
A fánk nemcsak farsangkor fogyasztható, hanem egész évben. Megnéztük, hogy a Hansági Ferenc vendéglátó iskolában hogyan tanítják a diákokat a fánk készítésre. Még a rutinos háziasszonyok és urak is tanulhatnak a látottakból.

 

Torkos csütörtök Szegeden - Stüszi Vadász Étterem, Roosevelt téri Halászcsárda, Útkaparó Csárda, Holdfény Étterem, Szeged Étterem, Szent István Étterem

A torkos csütörtök talán a leghatékonyabb kampányfogás a magyar gasztronómia és vendéglátás népszerűsítésére hisz ilyenkor a fél ország megmozdul és megtelnek az éttermek, még azok is, amelyek nem neveznek az akcióra. A tapasztalatok szerint az 50 százalékos kedvezmény azokat is motiválja, akik egyébként nemigen járnak étterembe. A következő percekben egy szegedi körkapcsolást láthatnak, ami persze csak egy szűk keresztmetszete a város torkos csütörtöki kínálatnak.

 

A Vylyan Pincészet és a Roosevelt téri Halászcsárda közös borvacsora estje

A Torkos csütörtököt követő pénteken tartotta a Vylyan Pincészet és a Roosevelt téri Halászcsárda közös borvacsora estjét, mely azonban nem elsősorban a torkosságról szólt, sokkal inkább a csúcsgasztronómiáról, a Vylyan borok és a Fernczi Dezső csapata által kreált ételkülönlegességek harmóniájáról. A borokat Debreczeni Mónika az ételeket Ferenczi Dezső mutatja be, és egyúttal sok érdekesség is kiderül a gasztronómia eme elegáns és szép területéről.

 

A Hansági Ferenc Vendéglátópari és Idegenforgalmi Szakiskola tanulói bemutatják hogyan készül a fánk

Műsorunkban és persze más főzőműsorokban általában ismert, profi szakácsok szoktak főzni. Továbbra is megtartjuk eme szokásunkat, de most valami újjal is próbálkozunk. Arra gondoltam, hogy mennyire más lenne, ha időnként a szakácsképzés is teret kapna műsorunkban és megnéznénk, hogy az iskolában a szakemberek hogyan tanítják a diákokat, a jövő profi szakembereit. A helyszín a Hansági Ferenc Vendéglátópari iskola, a tantárgy pedig a fánk készítés. A most következő bemutató alaposságának köszönhetően kezdőknek és a gyakorlóknak egyaránt hasznos lesz és akár vizsgát is lehet belőle tenni, más nem a családi vizsgabizottság előtt.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés