< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.02.21.

Törzsasztal 09.02.21. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Archívum

A 2009.02.21-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Köszöntöm kedves nézőinket! A Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin ismét egy kellemes félórát ígér azoknak, akik velünk tartanak. Különösen azok lesznek mindezzel elégedettek, akik szeretik a finom ételeket, jó borokat és a fakanalat is magabiztosan kezelik. Bár Frank Sándor legújabb receptje esetén talán még a fakanál is nélkülözhető, hisz ezúttal a halkocsonya elkészítését mutatja be. Bort is ajánlunk mellé, hisz Pelle László borkóstolójában két olyan fehérbort mutat be a Béla Borászat pincéjéből, melyek kiváló kísérői lehetnek a halkocsonyának is.

 

Videórecept: Frank Sándor és Kádár-Németh Matild egy régi halétel, a Halkocsonya elkészítését mutatják be

Úgy vélem, hogy a kocsonyát hozzám hasonlóan sokan szeretik, de a benne lévő disznóságokat már kevésbé. Kitűnő megoldást talált erre Frank Sándor mesterszakács, aki nemcsak a hal népszerűsítése, de a kalóriaszegény, egészséges táplálkozás érdekében is a disznó füle-farkát ponty hússal helyettesítette, és ebből főzött egy remek kocsonyát.

 

Borkóstoló - Pelle László a Béla Borászat két borát kóstolja - 2006-os száraz Nektár fehérbor, 2006-os édes Nektár fehérbor

A Kunsági borvidék feltörekvő pincészetei között tartják számon az Imrehegyi Béla Borászatot, amely többek között egy hungarikumnak is tekinthető fajtával, a Nektárral hívta fel magára figyelmet. Ezek után érthető, ha Pelle László borszakértő ezt a pincészetet választotta vizsgálódása tárgyául és az egyik bor, amit kóstolni fog, ez a bizonyos Nektár.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés