< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.02.07.

Törzsasztal 09.02.07. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


Archívum

A 2009.02.07-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Ez itt a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai magazin.  De lassan azt is mondhatnám, hogy borászati, pálinkászati és gasztronómiai magazin, de hát ilyen szó, hogy pálinkászat nincs, szerencsére azonban van egyre intenzívebb hazai minőségi pálinkakészítés és fogyasztás, hogyne mondjam, gőzerővel robog a hazai pálinkakultúra, mely természetesen része a gasztronómia gyűjtőfogalmának, tehát egyelőre műsorunk alcíme marad a régi.
Még akkor is, ha ma ismét terítékre kerül a pálinka, mégpedig a Thummerer Pincészet törköly pálinkáit állítjuk reflektorfénybe.
Teríték, teríték.. Mit is akartam ezzel kapcsolatban mondani? Ja igen. A Stüszi vadász étterem mai receptajánlója is kapcsolódik a terítékhez, de ezúttal nemcsak a terített asztalra gondolok, hanem arra a terítékre, amin a vadászok áldozatai fekszenek, kiterítve, köztük pl. az az őz, amiből ma az étterem tulajdonosa és séfje egy kiváló fogást készít.

 

Első Magyar Pálinka Champion Gála - Thummerer Vilmos törköly palettája

Azt hiszem, hogy jogos a minőségi pálinkakészítők azon óhaja, hogy a pálinka, mint hungarikum a borhoz hasonló rangra emelkedjen. Sokat is tesznek ennek érdekében és erre egy igazán jó példát az Első Magyar Pálinka Champion Gálán láthattunk, ahol sok remek műhely termékével találkozhatott a közönség. Ezek között is különlegesnek tekinthető egy neves hazai borász Thummerer Vilmos törköly palettája. Sokat töprengtem, hogy a pálinkás riportunkkal vagy a Stüszi Vadász étterem receptajánlójával kezdjük a mai műsort, de tulajdonképpen mindegy is, hisz bár a pálinkát nálunk még inkább aperitifként fogyasztják, egyre inkább terjed az a szakmai vélekedés, hogy egy finom pálinka az étkezés végén is jótékony hatással bír.

 

Vadrecept: Őzgerinc Vilmos vadász módra

A Stüszi Vadász Étterem tulajdonosa és séfje élő bizonyítéka annak, hogy a vadászok nem céltalanul és puszta hobbiból ritkítják a vadállományt, hanem a kilőtt vadra igenis igényt tart a gasztronómia, a vendéglátás. Ez alkalommal egy őz látja mindennek a kárát, hisz egy remekbe sikerült őzgerincből készült étel kerül az asztalra, mondhatni másodszorra is a terítékre.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés