< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 09.03.21.

Törzsasztal 09.03.21. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin ItArchívum

A 2009.03.21-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Köszöntöm kedves nézőinket. Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin aktuális, szám szerint 140. adását látják. Ahogy szegediesen mondják ez már gombócból sem kevés. De szerencsére már csak azért sem feküdhette meg a gyomrukat, mert mindezt kilenc év alatt követtük el. Ma sem fogjuk túlterhelni gyomrukat, hisz egy komplett menüsorból most csak a levessel és a borral foglakozunk.
Frank Sándor mesterszakács a Fehértói Halászcsárdában azonban egy különleges étel, az igazi erőleves elkészítését mutatja be.
Pelle László borszakértő ezúttal a Tokaji Béres Szőlőbirtok két különleges tokaji borát kóstolja és minősíti.

 

Videótecept: Frank Sándor és Kádár-Németh Matild erőlevest készít

Az erőleves a magyar konyha jól ismert és gyakran emlegetett fogása. Arról viszont nem vagyok meggyőződve, hogy olyan gyakran fogyasztunk erőlevest, mint amilyen gyakorta emlegetjük. Azt is megkockáztatom, hogy sokan azt sem tudják, hogy mi is az erőleves valójában, hogyan készül és talán nem is mindig erőleves az, amiről azt hisszük, hogy az.  Ezt csak abból gondolom, hogy meglehetősen, anyag, munka, idő és szaktudás igényes ételről van szó. Persze az is lehet, hogy csak én misztifikálom túl a dolgot. Mindenesetre én inkább a szakemberekre bízom az erőlevest, és nem vállalkozom a több órás procedúrára.

 

Pelle László a Béres Szőlőbirtok két borát, a 2007-es Naparany száraz cuvée-t, és a szintén 2007-es Kései szüretelésű Magita édes cuvée-t kóstolja és minősíti

A Béres név nemcsak, sőt nem elsősorban a bort jelenti Magyarországon. A Béres Csepp feldatálójának családja azonban az igényes borfogyasztók körében is elismertséget szerzett az elmúlt évek során tokaji boraival. Hasonlóan jó véleménnyel van a szőlőbirtokról Pelle László, a Törzsasztal borszakértője, aki ezért választotta a pincészet két jellemző borát, hogy megkóstolja és értékelje nézőink számára.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés