Törzsasztal 09.01.10.

Törzsasztal 09.01.10. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2009.01.10-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal valamennyi kedves nézőjét. Önök az újesztendő első borászati és gasztronómiai magazinját látják. Alig vagyunk túl az év végi evés-iváson, máris újabb és újabb csábításnak vagyunk kitéve, de vigasztaljon bennünket, hogy a vendéglátóiparnak sem marad ideje a lazsálásra, hisz a mostanság aktuális pótszilveszterek után máris a nyakunkon a báli szezon, a farsang.  De annyi baj legyen, szerintem kevesek számára teher mindez. a fogyókúrázókon kívül.
Most pedig lássuk a mai friss kínálatot:
Az Illés Panzió Stüszi Vadász étteremének tulajdonosa és séfje egészben sült vadkacsát készít narancsmártással.
Riportfilmet láthatnak hazánk egyik legkiválóbb pálinkakészítőjével Szicsek Jánossal, akivel a Művészetek Palotájában megrendezett Pálinka Gálán beszélgettünk.

 

Illés Németh István és Szabó István a Stüszi Vadász Étteremben egészben sült narancsos vadkacsát készít

Nyugodtan nevezhetjük a Stüszi Vadászéttermet a vadételek bölcsőjének, hisz az országban is alig akad olyan vendéglátóhely, ahol az étlapon nagyobb számban fordulnának elő vadételek. Magam sem értem ennek okát hisz a vad, megfelelően elkészítve igazi ínyenc fogásnak tekinthető. Kétségkívül szükségeltetik mindehhez némi szakértelem, de igazából nagy ördöngösségnek nem nevezném. A Stüszi Vadászban a szakértelem szerencsére adott, ebből meríthetnek a következő percekben, hisz egy egészben sült narancsos vadkacsa receptjét osztjuk meg nézőinkkel.

 

Első Pálinka Champion Gála - Szicsek János

A közelmúltban tartották az első, hagyományteremtő Pálinka Gálát a Művészetek Palotájában, ahol hazánk 19 legjobb pálinkakészítő vállalkozása mutatkozott be a nagyérdemű közönségnek. Nemcsak az egészben sült narancsos vadkacsa létrejötte, de a magyar pálinkakultúra fejlesztése érdekében is nagyon sokat tett Szicsek János, a Szicsek Pálinka Kft. tulajdonosa. A következő percekben a vele készült interjúnkat láthatják.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés