Törzsasztal 08.08.23.

Törzsasztal 08.08.23. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.08.23-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazin valamennyi kedves nézőjét. Nyílván egyetértünk abban, hogy kevés kellemesebb dolog van annál, mint amikor az ember a barátaival egy kellemes nyári estén egy étterem teraszán, vagy a kertben a faszénparázs és a sercegő húsok illatába burkolózva finom, grillételeket csipeget, és mellé könnyed vagy éppen testesebb, borokat kortyolgat.
Mai műsorunkban elméleti tudnivalókat kínálunk ehhez a feelinghez, különös tekintettel a grill ételekre és a szép borokra.
A grill ételről Frank Sándor mesterszakács gondoskodik, aki Garnélás fogasrőzsét készít mangós zöldsalátával.
A borokat pedig az Imrehegyi Béla Borászat pincéjéből válogatjuk, és egyúttal megismerkedünk a pincészet történetével és kínálatával is.

 

Videórecept: Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács Garnélás fogasrőzsét készít mangós zöldsalátával

Frank Sándor mesterszakács mondhatni kettős életet él hisz egyrészt a Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárdák kapcsán erősen kötődik a tradicionális magyaros halételekhez, de party szervizüknek, rendezvényeiknek köszönhetően úgymond a világkonyhával is szoros kapcsolatban áll. És akkor még nem beszéltünk a Törzsasztalról, ahová minden hónapban egy új, egyedi ételt kell felszolgálnia, sőt kitalálnia és elkészítenie. Ezúttal egy magyarosnak tekinthető hal lesz a főszereplő, de az elkészítés módja és körete már mediterránnak is nevezhető.

 

Bemutatkozik az imrehegyi Béla Borászat

A Kunsági Borvidék az utóbbi években egyre gyakrabban hallat magáról a minőségi bortermelés kapcsán. Köszönhető ez egyebek között a Frittmann Pincészetnek és a most bemutatásra kerülő Béla Borászatnak is, amellyel a Szegedi Borfesztiválon is találkozhattak a borkedvelők. A meglehetősen mostoha piaci körülmények ellenére Béla Zoltán is igyekszik felhívni a figyelmet magukra az igényes fogyasztók körében. Sajnos ez sokkal inkább presztízskérdés mintsem üzleti szempont.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés